Hoppa till sidans innehåll

Tjejhockeyn går framåt!

07 JAN 2019 16:45
Trettondagen var riktigt positiv för tjejhockeyn i distriktet. I Sandviken anordnades årets första distriktslagsträning där 18 tjejer deltog och på Kastvallen spelades också tjejhockey där de lite yngre tjejerna spelade matcher, 52 tjejer deltog!
  • Skapad: 07 JAN 2019 16:45

Trettondagen var riktigt positiv för tjejhockeyn i distriktet. 18 tjejer födda 2003-2005 samlades på Jernvallen i Sandviken, där Maja Wessling och Jennifer Törnhult, till vardags spelare i Sandviken IK's damlag, tillsammans med Per Ängvald från Hälsingland ledde årets första distriktslagsträning.

Stålbucklan har spelats sedan 2012 och är tjejernas distriktslagsturnering. Årets turnering i Småland i slutet av februari blir den sista då tjejerna från och med nästa säsong kommer spela TV-pucken samtidigt som killarna. Gästrikland/Hälsingland har en bronspeng från 2017 som bästa merit och ser fram emot den kommande sista turneringen. 

På Kastvallen i Bomhus spelades också tjejhockey på söndagen där de lite yngre tjejerna spelade matcher. Stefan Burlin som hållit i tjejträningar där på helgerna under hösten tillsammans med distriktslagstränarna Maja och Jennifer tog initiativ till att bjuda in andra lag till ett sammandrag för att tjejerna skulle få spela matcher mot andra tjejer. Erika Grahm som ansvarat för Brynäs tjejträningar under hösten nappade direkt och hjälpte till med inbjudningar och arrangemang och pengar från Gästriklands Ishockeyförbund gick till istider, domare och lunch åt spelarna och ledarna. De tjejer från olika killag i distriktet som deltagit i de öppna tjejträningarna under hösten samlades i Brynäströjor och Hedesunda och Skärplinge som båda är föreningar med lyckade tjejsatsningar ställde upp med motstånd. 
 
 
  
 

       

Matcher spelades på tvärplan, 2x15min och efter minst 2 matcher för varje spelare var tjejerna nöjda med dagen. Hela 52 tjejer deltog vilket får ses som ett rekord för distriktet. Tillsammans med de övriga 18 distriktslagsspelarna + några tjejer som hade matcher med sina killag ser framtiden verkligen lovande ut för tjejhockeyn i distriktet! Petri Kaunisto och Filippa Andersson som är drivande i IK Huges tjejsatsning fick en svettig men rolig dag i kafeterian då många föräldrar och övriga släktingar kom för att heja på tjejerna.
/Johanna Malmström
Gästriklands Ishockeyförbund Spelarutveckling, tjejer
Skribent: Lars Öberg
Epost: This is a mailto link

Partner

  • scandic_logo_250px

 


svs_logo_right_250px

Postadress:
Gästriklands Ishockeyförbund
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

Besöksadress:
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

Kontakt:
Tel: 072-5548770
E-post: This is a mailto link

Se all info