Hoppa till sidans innehåll

Stort intresse vid Parahockeydag

2018-01-07 18:42
Många ville prova på Parahockey
  • Uppdaterad: 2018-01-07 18:42

I samband med dagens prova på dag för Parahockey (Kälkhockey) som anordnades i Perexhallen, Söderhamn. Visade det sig att intresset för att prova på sporten var stort totalt provade upp emot 45 personer på att åka lite i kälkarna som fanns för lån i ishallen.

Dagen inleddes dock med en föreläsning av Christian Hedberg en av spelarna i det svenska Parahockeylandslag som snart åker till Sydkorea för att delta i Paralympics. Där han på ett mycket personligt sätt berättade om sin resa från att råka ut för en olycka och bli förlamat till att bli elitidrottare. Väldigt intressant och inspirerande.

Efter föreläsningen bytte Christian snabbt om och fanns med på isen och hjälpte alla som ville prova på till rätta. Bland alla som provade fanns personer som hade olika handikapp men även personer som var utan handikapp. Med på isen för att hjälpa till fanns även Maja Wessling och Jennifer Törnhult som normalt spelar ishockey i Sandvikens IK:s damlag.

 

Efter prova på aktiviteterna så var det så dags för en uppvisningsmatch mellan S/L HC:s herrlag som normalt spelar division 2 hockey och ett lag som SISU Idrottsutbildarna i Gävleborg satt ihop. Här fanns personal från  SISU, Söderhamns kommun, Christian Hedberg Kälkhockeylandslaget samt ishockeyspelarna från Sandvikens damlag, IK Huges pojklag och Söderhamns IK:s pojklag. Det blev en dramatisk match som S/L kvitterade med bara sekunder kvar av matchen. Självklart spelade S/L i kälkar.

En dag som alla på plats upplevde som en positiv och rolig dag. Dagens arrangemang var ett samarbete mellan en mängd förbudn och föreningar. De som samarbetat är Parasport Gävleborg, SISU Idrottsutbildarna Gävleborg, Gävleborgs Idrottsförbund, Parahockeylandslaget, Gästriklands Ishockeyförbund, Hälsinglands Ishockeyförbund, KF Heros, Söderhamn/Ljusne HC och Söderhamns IK.

För er som är nyfiken eller som vill prova igen, håll utkik på hemsidor och Facebook så är det tänkt att bli en prova på dag till någonstans i Gästrikland!

Skribent: Per Ängvald
Epost: This is a mailto link

svs_logo_right_250px

Partner

  • Newbody_logo_b_RGB

Våra föreningar

  • Forening-37486-22
  • Forening-1243-22
  • Forening-11673-22
  • HHC logga vit outline
  • Forening-11675-22
  • Forening-2792-22
  • Forening-20714-22
  • Forening-11677-22

 


Postadress:
Hälsinglands Ishockeyförbund
Box 325
826 27 Söderhamn

Kontakt:
Tel: Se vår hemsida - Kontakta oss
E-post: This is a mailto link

Se all info