Hoppa till sidans innehåll

Serieutredningen föreslår direkt upp – och nedflyttning mellan SHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan

23 NOV 2018 17:23
I dag presenterade utredaren Ola Lundberg ett förslag på hur seriesystem och modell för upp- och nedflyttning i SHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan kan se ut i framtiden.
  • Uppdaterad: 23 NOV 2018 17:23

Utredningen föreslår en modell med direkt upp- och nedflyttning av ett lag mellan SHL och Hockeyallsvenskan, och mellan HockeyAllsvenskan och HockeyEttan. Efter en grundserie spelas ett slutspel med åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och final. Vinnaren går direkt upp till SHL eller HockeyAllsvenskan. De två sista lagen efter grundserien i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan spelar ett play-out i bäst av sju matcher där förloraren degraderas till serien under.

Utredningen kommer nu att skickas ut till Svenska Ishockeyförbundets distrikt, föreningarna i SHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan samt ligaorganisationerna SHL, Hockeyallsvenskan och HockeyEttan. Efter att remisserna har kommit in i början av februari 2019 kommer förbundsstyrelsen att arbeta fram ett förslag till förbundsmötet 2019. På förbundsmötet den 15 juni 2019 ska beslut om eventuella förändringar tas och dessa förändringar kan tidigast börja gälla säsongen 2020/2021.

Läs hela utredningen här

Skribent: Thomas af Bjur
Epost: This is a mailto link

 


Samarbetspartners

 

  

 

 

 

 

 

Postadress:
Södermanlands Ishockeyförbund
Box 127
151 22 Södertälje

Besöksadress:
Scaniarinken
151 22 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0705210223
E-post: This is a mailto link

Se all info