Hoppa till sidans innehåll

Cuper/Cupspel


Är cupen som ni vill arrangera eller delta i, sanktionerad?

Sanktionerade cuper/cupspel  

Ansökan om tillstånd av cuper/cupspel och internationellmatch görs i TSM  Manual Tillståndsansökan

Utdrag från SIF Tävlingsbestämmelser 

§ 8:1 TILLSTÅND FÖR NATIONELL MATCH SAMT CUPER OCH TURNERINGAR


Tillstånd kan endast beviljas för match mellan föreningar. SIF beviljar inte tillstånd för icke föreningsdriven tävlingsverksamhet.

Alla föreningslag som avser delta i match, cup eller turnering, som arrangeras under tiden 15 september till 31 mars, ska söka tillstånd hos sitt SDF. Är seriestart för deltagande lag senare än 15 september gäller datum för aktuell series start. Tillstånd för nationell match samt deltagande i cuper och turneringar söks på särskild blankett.


Arrangör av cup eller turnering ska vara SIF, SDF eller en förening (registrerad med RF-nummer) med aktiv ishockeyverksamhet för den aktuella åldersgruppen. Arrangerande förening ska alltid söka tillstånd hos distriktsförbundet. Förening som avser arrangera enstaka nationell träningsmatch innan seriestart behöver ej söka tillstånd.


U9 och yngre tillåts delta i arrangemang inom det egna distriktet som genomförs i enlighet med RF:s riktlinjer för barn och ungdomsidrott och där tävlingen har underordnad betydelse. SDF ansvarar för att formerna för genomförandet regleras enligt riktlinjerna. Tillstånd för deltagande i sådant arrangemang ska sökas hos SDF även för U9 i enlighet med ordinarie regelverk.


Ungdomslag får delta i cup och turnering enligt nedan:
U16/U15 För spel i hela världen
U14/U13 För spel i Europa
U12/U11 För spel i Norden
U11/U10 För spel i Sverige
U9 och yngre För spel inom SDF


Ordinarie serieverksamhet (seriespel och kvalspel) har företräde i arenan.


Godkända föreningsgemensamma snedstreckslag i seriespel kan delta i cuper eller turneringar om arrangören så tillåter. Sammansatta lag utöver snedstreckslag ska bestå minst av 75 procent egna spelare. Föreningslag som har färre än 75 procent egna spelare i laget måste ha ett samarbete med det egna SDF:et.


Förening, spelare, ledare eller funktionär som bryter mot ovanstående bestämmelser kan ådömas påföljd enligt TB 9:7 samt enligt SIF:s stadgar.

§ 8:2 TILLSTÅND FÖR INTERNATIONELL MATCH

Vid internationella matcher ska tillstånd sökas oavsett tidpunkt för matchen och detta gäller även match i vilken utländsk spelare som till exempel NHL-spelare ska delta.

Ansökan om tillstånd ska ges in till SDF fyra veckor före match och expeditionsavgift ska erläggas enligt TB kap 3. För svenska lag som åker utomlands krävs en tilläggsförsäkring som ska bifogas ansökan. SDF ska med av- eller tillstyrkan omgående sända ansökan vidare till SIF som beslutar i ärendet.

SIF beviljar inte tillstånd för icke föreningsdriven tävlingsverksamhet.

Det åligger arrangerande förening att säkerställa att inbjudna lag har tillstånd från sitt landsförbund och är försäkrade.

Bindande avtal om internationell match får inte träffas innan tillståndet beviljats.

Förening som inte ansökt om internationellt tillstånd eller inte beviljas sådant tillstånd men ändå spelar sådan match kan ådömas påföljd enligt TB 9:7. Det åligger arrangerande förening att säkerställa att inbjudna lag har tillstånd från sitt landsförbund och är försäkrade.

U14-lag har rätt att resa till Nordamerika för att träna och spela när spelarna är på sitt 14:e år, det vill säga från och med januari under U14-vårsäsongen.

Uppdaterad: 06 SEP 2018 14:58 Skribent: Héléne Jonsson
Epost: This is a mailto link


svs_logo_right_250px

Partners

  • ssm

 

 

 

 

 


Postadress:
Upplands Ishockeyförbund
Stångjärnsgatan 8
753 23 Uppsala

Besöksadress:
Stångjärnsgatan 8
753 23 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018241910
E-post: This is a mailto link

Se all info