"Silverbragden i Sundsvall" - Västergötlands Ishockeyförbund
Hoppa till sidans innehåll

"Silverbragden i Sundsvall"

2018-04-02 18:03
Efter en riktigt tuff påskhelg, har tjejerna en välförtjänt silvermedalj med sig hem i årets upplaga av Stålbucklan.
  • Uppdaterad: 2018-04-06 09:12

Stålbucklan 2018

Efter en riktigt tuff påskhelg, har tjejerna en välförtjänt silvermedalj med sig hem i årets upplaga av Stålbucklan.

Äventyret började med bussresa upp till Sundsvall på onsdagen före påsk, hotell övernattning samt isvärmning i Zetterberg/Modin Arena på skärtorsdagen.På eftermiddagen drog gruppspelet igång med ett gäng nervösa tjejer och ledare. Vi fick bästa möjliga start. Ett bra och stabilt spel mot ett välspelande Västerbotten slutade med seger med 4-0. Långfredagen fortsatte i samma spår, segrar över Medelpad 5-0 och över Västmanland med klara 7-0.
Samtliga 3 matcher spelades med en otroligt stark defensiv samt att vi forcheckade fast lagen i deras zon.

Efter den inledningen stod det klart att första matchen på lördagen skulle bli en gruppfinal mot Småland. Vi ville gärna vinna matchen för att bli högt rankade inför slutspelet som vi nu kände var inom räckhåll. Tjejerna var nervösa men kunde vända nervositeten till en otrolig fokusering och det kändes redan i omklädningsrummet att denna matchen, nästintill derby, skulle vi vinna. Det blev som väntat en tuff match som svängde lite, men där vi efter att hamnat i underläge 3-2 kunde komma tillbaka och besegra en av storfavoriterna med 4-3. Starkt jobbat!!
Andra matchen denna dag var Gotland som deltog för första gången i turneringen. I det laget deltog några tjejer som spelade sin första match denna turnering så det var starkt av dem att vara med. För att vi skulle bli bäst i hela gruppspelet och därmed bli rankad etta behövde vi vinna med 14 mål och inte släppa in ett enda. Matchen slutade med vinst 15-0. Vi blev alltså gruppspelsvinnare bland alla grupper med flest poäng och bäst målskillnad.

Skåne/Blekinge blev motståndare i kvarten efter att alla matcher var spelade och lagen rankade. Det blev jämnt till en början men vi avgjorde förhållandevis säkert till slut med en 3-1 seger. Nu var vi klara för semi! Det var med blandade känslor vi fick besked om att vi återigen skulle möta Småland, denna gång i semifinal. Att vi slog dom i gruppen var ju en skräll, skulle vi orka ladda igen? Efter en otroligt jämn och tät match där vi, efter underläge 0-1, lyckades reducera minuten kvar, vann i overtime och vi hade lyckats slå dem en gång till.

Jublet visste inga gränser, finalklara i år igen!

Den andra stora favoriten, Stockholm, visade sig bli våra motståndare i finalen. Det var det enda lag som vi inte vann mot förra året då vi tog guld. Stockholm var ett väldigt jämnt lag, bestående av enbart 02-03, samt hade en mycket bra målvakt. Vi gjorde en mycket bra insats och kämpade till sista sekund men orkade inte riktigt ända fram. Stockholm visade sig vara för svåra för oss denna gång och avgick med segern, 0-2.

Efter finalförlusten var tjejerna ledsna naturligtvis, men när det gått lite tid hoppas vi att de är otroligt stolta över vad de presterat. Vi kom tomhänta och åkte hem med en Silvermedalj.

Förutom det tjejerna presterade på isen, så har dom fått såå mycket beröm för agerandet utanför. Funktionärer, matchläkare, matsalspersonal, motståndare och speciellt materialaren som tog hand om vår tvätt, har öst beröm över dem och vi hade många supportrar genom hela turneringen.

Vi ledare är enormt stolta över tjejerna!

Kom ihåg tjejer, VI HAR VUNNIT ETT SILVER!
//Ledarna

Skribent: Johan Henriksson
Epost: Adressen Gömd

svs_logo_right_250px

Huvudsponsor

  • CCM logo
  • Ny Reebok

Sponsorer

  • Vartofta Buss
Postadress:
Västergötlands Ishockeyförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfsgata 49
541 28 Skövde

Kontakt:
Tel: 010-476 41 90
Fax: 010-476 41 01
E-post: This is a mailto link

Se all info