Hoppa till innehåll

Hitta distriktet

Sök förening

Hockey i Media

Huvudsponsorer

Ishockeyns Huvudsponsor

Tre Kronors Huvudsponsorer

Varför ishockey för flickor?

Om du är tjej, gillar när det händer saker, tycker om att röra på dig, och trivs bra med kamrater runt omkring dig då är hockey något för dig. Ta med dig en kompis, knyt på dig skridskorna, knäpp hjälmen och prova på…

Ishockey är en fartfylld, händelserik, ganska tuff idrott men som trots det ger färre skador än många andra idrotter.

Tacklingar är inte tillåtna inom damhockey, men det är fysiskt spel och närkamper är tillåtna vid kamp om pucken. Därför blir spelet fokuserat på samarbete samt att vinna puck i alla situationer, och inte på själva tacklingen. Detta lyfter fram spelare med bra skridskoåkning och spelförståelse samt tillåter kreativt spel med pucken.

Som hockeyspelare behöver du bemästra en mängd olika kunskaper, ha förmågan att kunna göra olika saker samtidigt, och gärna ligga ett eller två steg före i tanken om vad som ska ske härnäst. Hockeyn förutsätter en sund livsstil och spelarna utvecklas även som människor.

Tre Kronors Hockeyskola för Flickor är det första steget för dig som hockeytjej, den riktar sig mot dig som är 6 år eller äldre och är nybörjare inom hockey oavsett om du vill spela bara för att det är roligt eller om du är en framtida Damkrona.
Läs mer här


Anders Feltenmark  |  Senast uppdaterad: 2012-05-24

Tre Kronor Partners

Drumedar
svs logo
 
   
fb twitt insta