Årets Ungdomstränare i ishockey tog i helgen emot Globens jubel

Publicerad 2012-02-13

Oddset Hockey Games. Genom ett magnifikt eldhav åkte de svenska spelarna in på isen inför dagens match mellan Sverige- Ryssland. I ett bås vid speakers corner stod 49-årige Anders Nilsson och väntade. Förväntansfull och något nervös förberedde han sig för att gå på isen och den röda mattan. Dags för Årets ungdomstränare 2011 att ta plats i strålkastarljuset och inför en jublande publik ta emot sitt pris av Peter ”Foppa” Forsberg.

Det var en förväntansfull och ovanligt lugn Anders Nilsson som idag mötte Håkan Andersson, Svenska Spels sponsringsansvarige för ishockey och Peter ”Foppa” Forsberg vid entré 7 i Globen. På kungligt manér vägleddes han sedan genom Globens gångar, förbi spelarnas omklädningsrum och ner till isen. I sina drömmar hade han aldrig trott att han, inför en publik i Globen, skulle stå och hyllas som Årets Ungdomstränare.

 – Vi i hockeyvärlden vet vem Tommy Boustedt är, men det är ingen man förväntar sig ska ringa en dag och meddela att man blivit utnämnd till ett så fint pris. Det hela har varit en helt otrolig upplevelse, berättade han efter prisutdelningen. 

För drygt en månad sedan valdes eldsjälen Anders Nilsson till årets ungdomstränare i ishockey med motiveringen:

Den här tränaren har lång erfarenhet av ishockeyskole-verksamheten. Han brinner inte bara för barn och ungdomshockey, han fungerar också som mentor till de nya ledarna. Han ställer alltid upp med sin stora kunskap och sitt stora engagemang, närsomhelst. År 2011 fick han ett hedersomnämnande i Skaraborg. Vi tycker det är dags att han även får priset som årets Ungdomstränare i ishockey.

Nu stod han vid rinkside och väntade på att få gå på isen och ta emot sitt pris som i år delades ut av Peter ”Foppa” Forsberg. En av fem jurymedlemmar som röstat fram Anders.

 – Det finns otroligt många bra ungdomstränare därute och det var ett tungt arbete att hitta den vi trodde förtjänade detta pris mest. Anders stora engagemang i ishockeyn och hans tränarfilosofi speglar de tankar och värderingar som vi på Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet står för. En sann eldsjäl som vi tror gör mycket gott för svensk ishockey, sade Foppa.

Ödmjukt fortsatte Anders berätta hur det var att höra publikens hyllningar och få ta emot priset från en av världens största hockeyspelare. Samtidigt i publiken satt en stolt fru och dotter:

– Ja det var lite nervöst såklart, inte något man gör varje dag, det ska jag erkänna, men riktigt kul och en enorm ära.

Följande ungdomstränare var även dem med i slutgallringen för att hitta årets ungdomstränare:

Jonas Holmström-Tranås IF
Anders Sundén – Lerums BK
Janne Rapp- Södertälje SK
Jonas Larsson- Trelleborgs IF
Ola Olsson- Tyresö HK
Peter Eriksson- Forshaga IF
Petter Olsson- Brynäs IF
Andreas Eriksson- Luleå HF
Roger Queckfeldt- Järpens IF
Fredrik Arvidsson- Björklövens IF

 

Senast uppdaterad: 2013-01-10
Fredrik Lindgren Kommunikatör

fb twitt insta

 

Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204, 121 16 Johanneshov
Tel 08-449 04 00 Fax 08-91 00 35
info@swehockey.se