Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 2019–2020 - nu tar vi steg framåt!

13 AUG 2019 09:00
Den nya säsongen för med sig ett flertal nyheter.
  • Skapad: 13 AUG 2019 09:00

En ny spännande säsong framför oss

Nu när du bläddrar igenom det nya numret av tidningen Hockey så står du här med oss i hockeyfamiljen på startlinjen inför en spännande säsong, en säsong som kanske utåt sätt verkar som vilken som helst, men som innehåller flertalet möjligheter och chanser till utveckling och steg framåt på flera olika sätt. I den här korta krönikan vill jag att ni vandrar med mig i mina personliga höjdpunkter som jag ser framemot!

TV-Pucken är vår första anhalt

TV-Pucken är vår första anhalt under säsongen med nya upplägg på genomförandet för våra lag, detta skapar också möjligheter till nya upplägg och tankar på hur vi använder denna anrika turnering i vår utvecklingsverksamhet. Till denna säsong så kommer vi fortsätta att använda TV-Puckens gruppspel för tjejer som en plattform för internationell utveckling, domare från åtta olika länder kommer samlas för att utbyta erfarenheter och utvecklas tillsammans mot att bli framtidens internationella domare. Ett enormt roligt grepp som vi är tacksamma att stöttas av genom Internationella Ishockeyförbundet. För turneringen på killsidan så kommer vi ha möjligheten att samla fler domare samtidigt på två gruppspel som skapar en större tävling och en möjlighet att få döma med flera olika domare från hela landet.

J20 SuperElit och HockeyAllsvenskan går över till fyrdomarsystem

J20 SuperElit och HockeyAllsvenskan går som vi skrivit om tidigare över till ett fyrdomarssystem, en unik satsning som vi tror kommer ge dels en ökad möjlighet till sportslig utveckling för spelare och ledare men som vi också tror kommer göra att vi kan skapa en tydligare utbildningsplan och grupperingar av domare mellan bredd och elit. Att kunna samverka mellan ligor och med domare över en längre tid och utifrån respektive domares förmåga och möjlighet här och nu är något vi tror kommer skapa en tydlighet och en trygghet i utvecklingen!

Regelboken har vidareutvecklats

Regelboken i dess nya utformning går in på år två, ett första spännande år har genomförts med olika justeringar och uppdateringar efter den feedback som kommit in. Att den har varit övervägande positiv och fylld med möjligheter för att göra den ännu bättre känns oerhört spännande och som ett steg i rätt riktning mot ett regelverk som främjar utveckling och säkerhet för spelare och ledare på alla nivåer.

Ovan är ju trots allt bara ett axplock utav vad hela hockeyfamiljen kommer att kunna se och följa inom vår domarverksamhet under säsongen. Jag hoppas att vi via vår kanal, hockeydomare.se även kan ge er en mer personlig inblick över dem resor och framgångar som våra domare är med om under säsongen, både inom bredden och vår yppersta elit.

Nu släpper vi pucken och välkomnar säsongen 2019–2020!

Signerat,

Joel Hansson
Domaransvarig
Svenska Ishockeyförbundet

Skribent: John Alvemyr
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info