Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingsprojekt för ishockey i Hong Kong invigs

10 APR 2018 08:58
Svenska Ishockeyförbundet inleder ett samarbete med Hong Kong Academy of Ice Hockey(HKAIH).
  • Skapad: 10 APR 2018 08:58

Målsättningen är att bistå med stöd och hjälp för att höja kvalitéten på ishockeyn. Utbildning av spelare, tränare, domare och funktionärer är något av projektets innehåll.
Hong Kong Academy of Ice Hockey grundades för tio år sedan och är en icke vinstdrivande organisation. Akademin har varit en stor anledning till ett ökande intresse och medvetenhet om sporten bland barn och ungdomar i regionen. Grundare och ordförande av HKAIH är Thomas Wu, tillika vice ordförande i Internationella Ishockeyförbundet.
Svenska Ishockeyförbundet är väldigt glada över samarbetet med Sveriges konsulat och Svenska Handelskammaren i Hong Kong.
– Inför vinter-OS i Peking 2022 sker en stor satsning på vinteridrotterna i Asien. Som stor ishockeynation är det förstås viktigt att stötta Asien och få till en hållbar utveckling av ishockey över tid. Det var därför glädjande att vi blev kontaktade av Thomas Wu. Intressant är att man söker kunskap om den svenska föreningsmodellen och vårt idrottsledarskap, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet
– Förbundet är inte här för att driva verksamheten på daglig basis utan för att stötta och genomföra utbildningar. Vi kan också lära oss en hel del, exempelvis är organisationen duktig på att bedriva ishockey på skoltid i de yngre åldrarna och även deras sociala projekt är något vi kan ta med hem till Sverige, säger Mikael Lundström, projektledare för Svenska Ishockeyförbundet i Hong Kong.
Tisdagen den tionde april klockan 17.00 lokal tid genomförs en öppningsceremoni för projektet i Hong Kong.

Skribent: Anders Feltenmark
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

 

Genvägar

 CCM

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 08-449 04 00
Fax: 08-91 00 35
E-post: This is a mailto link

Se all info