Hoppa till sidans innehåll

TV-puckens inledande kvalgruppspel fastställda

16 FEB 2018 09:00
De inledande kvalgruppspelen i TV-pucken 2018 är fastställda.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2018 13:16

Kvalgruppspelen spelad under tiden den 7-9 september 2018. De två bästa lagen i respektive grupp går vidare till kvartsfinalkvalgruppspel.

Kvalgrupp A
Spelort: Östersund, arrangerande distriktsförbund: Jämtland/Härjedalen, arrangerande förening: Östersunds IK
Norrbotten
Medelpad
Jämtland/Härjedalen
Hälsingland
SIF-laget
Dalarna

Kvalgrupp B
Spelort: Slite, arrangerande distriktsförbund: Gotland, arrangerande förening: IK Graip
Blekinge
Bohuslän/Dal
Västergötland
Örebro län
Västmanland
Gotland

– Vi har två spännande hockeyorter och distrikt som kommer att arrangera kvalspelen till TV-pucken 2018. Slite och Gotland har bra intresse och tillväxt i sin ungdomshockey och där jag upplever att ishockeyn är på frammarsch och vi vet att de är duktiga att ta emot gäster. Den andra arrangören är Östersund och Jämtland/Härjedalen där vi vet att de tidigare gjort mycket fina arrangemang med både landskamper och tidigare TV-puckskval och där publik och hockeyintresserade brukar sluta upp på ett mycket bra sätt. Därför ser vi fram mot att ge våra duktiga ungdomar möjligheten att tävla på hög nivå och under bra förutsättningar, säger Olof Östblom, Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef samt administrativ chef för Tre Kronor och Damkronorna.
Den 7-9 september 2007 arrangerades TV-puckens poolspel på Gotland i nya Slite Ishall.
– Elva år senare har vi glädjen att återigen arrangera TV-puckens poolspel i Slite Cementa Arena exakt samma datum. Jättehärligt att vi inom gotländsk hockey återigen från arrangera TV-puckens poolspel här på Gotland, säger Owe Hejdenberg, Gotlands Ishockeyförbunds ordförande. Deltagande lag kommer från Blekinge, Bohuslän/Dal, Västergötland, Örebro län, Västmanland och givetvis Gotland.
– Jämtland/Härjedalens Ishockeyförbund och Östersunds IK är oerhört glada och stolta över att återigen få förtroendet att arrangera kvalspelet för TV-pucken 7-9 september. Vi kommer att jobba hårt för att möta de krav som detta arrangemang ställer för att det ska bli en TV-puckshelg som man kommer ihåg. Vi kommer tillsammans med Östersunds kommun att se till att alla spelare, ledare och föräldrar kommer att få ett bra mottagande och vistelse i Östersund under TV-puckshelgen. Vi ser fram emot många välspelade och spännande matcher. Välkomna alla till Östersund och Östersunds arena 7-9 september, säger Peter Bengtsson, Jämtland/Härjedalens ishockeyförbunds ordförande.

Skribent: Anders Feltenmark
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

 

Genvägar

CCM FT2

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info