Hoppa till sidans innehåll

Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Spel digitaliserar hockeyn

01 FEB 2018 15:00
Svenska Ishockeyförbundet, ihop med huvudsponsorn Svenska Spel, har tagit fram en ny digital övningsbank.
  • Uppdaterad: 01 FEB 2018 15:32

Under det senaste året har Svenska Ishockeyförbundet, tillsammans med huvudsponsorn Svenska Spel, arbetat med att ta fram en ny digital övningsbank på hockeyakademin.se. Nu är den lanserad och 1400 unika användare har redan börjat använda den.
Den nya digitala övningsbanken ger dig åtkomst till övningar hämtade från bland annat Svenska Ishockeyförbundets utbildningsmaterial, från de olika landslagen samt från campverksamheten, och riktar sig till både tränare och spelare. Som användare kan du bygga upp ditt eget ispass som en ”spellista” med befintliga övningar eller lägga till egna.
– Övningar är något som efterfrågas på alla nivåer. Med övningsbanken har vi sammanställt de bästa övningarna från alla våra pärmar och material och gjort dem tillgängliga digitalt. Nu kan tränare på alla nivåer enkelt hitta övningar och planera träningar i mobilen eller surfplattan. Målsättningen med övningsbanken är att den aldrig ska vara färdig utan hela tiden fyllas på med nya bra övningar, säger Johan Andersson, ansvarig för övningsbanken hos Svenska Ishockeyförbundet.
Övningsbanken är helt kostnadsfri och kan användas på alla digitala enheter vilket förenklar arbetet med ispassen för alla tränare och ledare ute i Hockeysverige.  
– Svenska Spel vill utveckla svensk hockey på alla nivåer, från knatte till elit. Målet med övningsbanken är underlätta för alla fantastiska ledare runt om i Sverige med rekrytering och utbildning av tjejer och killar som spelar hockey. Så tar vi svenskt hockey framåt, säger Mats Einarsson, sponsringsansvarig för ishockey hos Svenska Spel.

Förklaring i film och text
Varje övning har en förklarande text samt övningsritning. Flera av övningarna har även ett filmklipp som visar övningen samt en utskrivbar PDF. Övningarna är sökbara i ålder eller efter vilken sorts övning det är. Du kan markera favoritövningar som sparas på din profil och du kan också lägga till övningar i olika ispass och spara en egen ”spellista” med övningarna.
– Nu kan vem som helst träna som vi gör i Tre Kronor och min förhoppning är att övningsbanken gör att fler ungdomar får upp ögonen för vår sport samt underlättar för de som redan utövar ishockey att träna ännu bättre, säger Rikard Grönborg.
Till Övningsbanken: https://utbildning.swehockey.se/#/dashboard/referee
Svenska Ishockeyförbundets kontaktperson rörande övningsbanken Johan Andersson: This is a mailto link

Skribent: Anders Feltenmark
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

 

Genvägar

CCM FT2

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info