Hoppa till sidans innehåll

Tryggheten avgörande för sportens utveckling

13 MAR 2018 11:15
Idag kan vi ta del av BRÅ-rapporten "Motverka otillåten påverkan på idrotten" som belyser problematik med hot, våld och andra typer av otillåten påverkan på det vi älskar mest, idrotten.
  • Skapad: 13 MAR 2018 11:15

Rapporten beskriver hur vissa funktioner är mer utsatta än andra men att idrottens utmaningar inte är unika. Problematiken finns inom flera branscher, men rapporten bör ses som en temperaturmätare på hur läget ser ut just nu.

- Svensk ishockey engagerar och betyder mycket för många. För oss är tryggheten för våra spelare, ledare, funktionärer och övriga företrädare liksom alla supportrar grundläggande och avgörande för sportens fortsatta utveckling och popularitet. Det handlar om en trygg miljö i samband med matcher men också i verksamheten i stort. Att vara en attraktiv idrott är otroligt positivt men ibland kan det också, tyvärr, innebära att bli utsatt för olika typer av otillåten påverkan och det är inte okej, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Svenska Ishockeyförbundet har tillsammans med SHL och HockeyAllsvenskan arbetat med en gemensam säkerhetsstrategi för ishockeyn. Ett nära samarbete med klubbar, polis och åklagare för att ha säkra arrangemang och trygghet för spelare, ledare, domare och personal. Ett arbete som är högt prioriterat i båda ligorna och något det satsas mycket resurser på.

- BRÅ-rapporten belyser och sätter verkligen fingret på betydelsen av ett fortsatt systematiskt och proaktivt säkerhetsarbete inom svensk ishockey. Ett arbete som pågått under lång tid och som vi tillsammans – förbund, ligor, föreningar, supportrar och myndigheter – kommer fortsätta att utveckla och ha högt på agendan, säger Anders Larsson.

Läs rapporten här.

 

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

 

Genvägar

CCM FT2

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info