Hoppa till sidans innehåll

Svensk Ishockey engagerar - det visar inte minst de senaste diskussionerna om serier och kval inom elitishockeyn

06 NOV 2018 12:18
Det finns ett stort hjärta för ishockeyn hos oss alla som älskar vår idrott. Utan det engagemang och den kärlek så många har till ishockeyn så skulle vi varken ha det intresse eller den förankring i Sverige som vi har.
  • Skapad: 06 NOV 2018 12:18

Ishockey är fantastiskt!

För bara några veckor sedan utsågs ishockeyn till Sveriges nationalsport av Radiosportens lyssnare. Var stolta ni alla som är involverade på ett eller annat sätt inom Svensk Ishockey!

Engagemanget för ishockey betyder så mycket!

Det är nämligen ert engagemang som skapar förutsättningarna för all vår verksamhet. Från Tre Kronor, SHL och SDHL till de allra minsta i Tre Kronors hockeyskola. Svensk Ishockey skulle stå sig ganska slätt utan viljan hos föräldrar att låta deras barn prova på ishockey eller de som ideellt ställer upp för att driva verksamheten framåt i en massa olika roller. Och visst skulle det kännas torftigt utan den publik som match efter match kommer till arenorna eller de som väljer att uppleva ishockeyn framför TV:n eller i någon annan digital plattform. Det är ju under de allra mörkaste månaderna av året som vi hjälper till att skapa lite mer ljus i vardagen. Därför ska vi alltid ha den största respekt för våra fans, våra ideella krafter och alla andra som ser till att ishockeyn skapar engagemang och intresse.

Spännande och intressanta seriesystem behövs.

Vi arbetar hårt för att rekrytera ännu fler tjejer och killar till ishockeyn, samtidigt som vi försöker göra ishockeyn ännu roligare och bättre för att vi ska behålla fler av dem som börjar ännu längre. Vi vill skapa en intressant och spännande ishockey för så många som möjligt. Därför behövs spännande och intressanta seriesystem tillsammans med tydliga och transparenta modeller för upp- och nedflyttning mellan serierna. Det gäller inom all vår verksamhet, tjejer som killar. Vår ishockey måste alltid vara så intressant att den lockar ny och redan inbiten publik, men att den också bygger intresse och idoler så att ännu fler vill börja med ishockey.

Upp- och nedflyttning är viktigt.

Därför tillsatte också förbundsstyrelsen utredaren Ola Lundberg för att titta på om vi behöver förändra och hitta nya vägar för att skapa just ett sådant seriesystem och modell för upp- och nedflyttning inom herrishockeyns högsta nivå. Jag kan inte låta bli att trycka på vikten av att den svenska ishockeymodellens grund finns kvar. Detta finns också tydligt beskrivet i utredningens direktiv. I grunden handlar det om att det ska gå att avancera, och även degraderas, på sportsliga grunder.

Håll drömmen levande!

I min snart 40-åriga karriär inom ishockeyn har jag spenderat en stor del av de åren inom elitishockeyn. Och jag kan direkt säga att utan det driv och engagemang som drömmen om avancemang, eller för den delen skräcken för degradering, skapar hade jag nog inte mött samma satsningar av spelare, ledare och fans. Drömmarna driver oss framåt.

Sveriges mest engagerande idrott.

Ola Lundberg presenterar sin utredning i slutet av november. Den kommer direkt efter att skickas ut på remiss för att vi ska få synpunkter från ishockeysverige. Den fortsatta processen kommer att bli intressant. För min del är jag helt övertygad om att alla inom Svensk Ishockey vill det allra bästa för vår idrott. Därför är jag också övertygad om att vi tillsammans kommer fram till den allra bästa vägen för att fortsätta att engagera och skapa intresse hos publik, media och sponsorer samtidigt som vi får nya barn, unga och gamla att hitta till ishockeyn. Då kommer vi närmare vår gemensamma vision att bli Sveriges mest engagerande idrott. Nationalsporten är vi ju redan.

Tommy Boustedt

Skribent: Stefan Ladhe
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

 

Genvägar

CCM FT2

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info