Hoppa till sidans innehåll

SIF-styrelsens uttalande gällande JVM-bestraffningarna

05 MAJ 2018 17:01
Läs uttalandet från Svenska Ishockeyförbundets styrelse här
  • Skapad: 05 MAJ 2018 17:01

Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) meddelade tidigare i veckan att de med anledning av händelserna efter JVM finalen 2018 beslutat bestraffa ett antal av våra ledare och spelare med avstängningar i kommande internationella mästerskap. IIHF beslutade också att ålägga Svenska Ishockeyförbundet (SIF) böter för dessa händelser.

Styrelsen har idag efter noggrant övervägande beslutat att inte driva ärendet vidare. Vi bedömer tyvärr att utsikterna att få till en ändring av besluten är mycket begränsade.

Vi tycker inte att våra ledares och spelares agerande efter finalmatchen var acceptabelt. Däremot tycker vi att IIHF:s bestraffningar är oproportionerligt hårda, speciellt i ljuset av liknande händelser som inträffat tidigare. Vi har i dialog med Tomas Montén utlovat vårt stöd i det fall spelare eller ledare väljer att driva sina avstängningsärenden vidare.

Även om vi med detta inte väljer att driva ärendet vidare genom att överklaga kommer vi att klargöra vårt missnöje över IIHF:s hantering genom våra kontakter med IIHF.

Mediefrågor hänvisas till Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

CCM

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info