Hoppa till sidans innehåll

Svensk Ishockeys vision – Sveriges mest engagerande idrott!

30 JAN 2019 13:38
När jag skriver den här krönikan är jag nyss hemkommen från Junior-VM i Kanada och självklart är även jag lite besviken. Det är inget att sticka under stol med att målsättningen var betydligt högre än vad resultatet blev.
  • Uppdaterad: 30 JAN 2019 13:38

Sett i ett längre perspektiv tycker jag däremot inte att vi ska se det som någon dramatisk försämring. Vi har nått minst semifinal 12 av de 13 senaste åren och tittar vi på kvaliteten på våra unga spelare är de bättre utbildare än på många år. Ett kvitto på det är den senaste NHL-draften där fler svenska spelare än någonsin draftades dessutom är flera spelare i vårt JVM-lag ordinarie i flera SHL-lag. Med det sagt är det alltid viktigt för Svensk Ishockey att alla våra landslag presterar när det gäller i de internationella mästerskapen. Därför behöver vi på alla nivåer fortsätta att utbilda ännu fler killar och tjejer till duktiga ishockeyspelare och aktiva människor.

Strategi 2022

Framgång mäts ofta i resultat och medaljer, men för oss är framgång mer än så. Svensk Ishockeys vision är att bli Sveriges mest engagerande idrott. Det betyder att vi måste arbeta för att skapa engagemang hos ännu fler. Hur vi lyckas med det är också ett mått på vår framgång. Jag kan konstatera att intresset för att spela ishockey hos barn ökar och att vi tillsammans med fotbollen är den idrott som de allra flesta svenskar vill följa på läktaren eller via någon digital plattform. Vi ser ett växande engagemang från våra fans i våra sociala medier. Men grunden för vårt engagemang är ändå de som håller på med ishockey som spelare, ledare eller funktionärer. Och det är här vårt strategiarbete de kommande åren kommer att vara ”mitt i byn”.

Strategiska områden

Svenska Ishockeyförbundet inledde 2016 ett omfattande strategiarbete inom hela den svenska ishockeyrörelsen. Ett arbete som ledde fram till en ny vision, en ny verksamhetsidé och kärnvärden – med andra ord en plattform med tillhörande strategier för Svensk Ishockey in i framtiden. Det är fyra särskilt viktiga strategiska områden att fokusera på de kommande åren. Svensk Ishockey ska bli Tillgänglig för fler, vi ska fortsätta att utveckla vår idrott och skapa framgångar på alla plan genom fortsatt Sportslig utveckling, vi ska fortsätta att arbeta Tillsammans, det är då vi är starka och vi ska stärka Varumärket Svensk Ishockey genom bl.a. att skapa ett ökat värde och intresse.

Löften

Dessa fyra strategiska områden omfattar var och en för sig en stor del av vår verksamhet. Därför har vi konkretiserat strategiområdena i sju löften. Löften som sett över de kommande åren ska bidra till att vi rör oss mot vår gemensamma vision. Löftena bryter ner och konkretiserar strategierna i områden / frågor som alla inom Svensk Ishockey kan ”haka i” och själv avgöra vilka som är viktiga att arbeta vidare med i just sin förenings-, distrikts- eller organisations verksamhet.

Föreningsarbete

Vi kommer under 2019 dra igång ett omfattande utvecklingsarbete i alla våra föreningar med ungdomsverksamhet med dessa sju löften som grund. Varje förening ska kunna välja vilket eller vilka löften man vill prioritera att arbeta med eftersom utmaningarna och möjligheterna skiljer sig åt för varje förening. Vi är övertygade om att även om inte alla föreningar arbetar med alla sju löften, så gör tillräckligt många något inom varje löfte så att vi – Svensk Ishockey – flyttar oss i riktningen mot att nå vår vision.

2019 – spännande hockeyår

Jag har varit med ett tag inom ishockeyn. Det är och har varit en otroligt spännande resa och även 2019 kommer att på många sätt bli ett spännande år. Vi har ett förbundsmöte i juni där Svensk Ishockey samlas för att fatta de viktiga besluten inför framtiden. En serieutredning har lagts fram som ska bli till ett konkret beslut på förbundsmötet, vi ska genomföra ett nytt Beijer Hockeygames i februari, U18 VM för herrar i Umeå och Örnsköldsvik, U 18 VM för damer i Japan och så klart VM för både Tre Kronor och Damkronorna. Utöver de här lite större evenemangen och frågorna rullar all verksamhet vidare varje dag i alla våra föreningar på varje nivå. För vissa kulminerar det i ett SM-slutspel i SHL och SDHL och för andra i spel för att ta sig upp eller slippa åka ur sina serier. Ibland är det glädje och jubel, ibland sorg och bedrövelse. Det är det som är ishockey och det är det som engagerar. Låt oss tillsammans göra 2019 till ett riktigt bra år – lycka till!

Tommy Boustedt

 

 

Skribent: Stefan Ladhe
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

 

Genvägar

CCM FT2

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info