Hoppa till sidans innehåll

SVT sänder U18-VM

06 MAR 2019 13:10
I april spelas U18-VM på hemmaplan i Sverige, i Örnsköldsvik och Umeå. Idag kan vi meddelade att SVT kommer att sända Sveriges matcher i turneringen, som pågår fram till den 28 april.
  • Skapad: 06 MAR 2019 13:10

Intresset för juniorhockeyn i Sverige växer och den svenska publiken är sedan tidigare vana vid JVM-sändningarna vid jul och nyår. Ett mästerskap som växer i intresse nationellt men också internationellt är U18-VM som spelas i april. I år arrangeras mästerskapet på hemmaplan i Örnsköldsvik och Umeå och Småkronornas matcher kommer även att sändas i SVT. Tillsammans med Damkronornas och Tre Kronors VM betyder det att SVT sänder hela sju veckor av landslagshockey under våren.

- Det känns jätteroligt att SVT sänder mästerskapen och att vi därmed får visa upp Damkronorna, Småkronorna och Tre Kronor för svenska folket. Svensk hockey har en av världens bästa juniorverksamheter och att SVT går in och sänder Småkronornas U18-VM betyder mycket för oss och jag hoppas också att många tar sig till Örnsköldsvik och Umeå för att se juniorhockey i världsklass, säger Tommy Boustedt, Generalsekreterare hos Svenska Ishockeyförbundet.

Det känns väldigt roligt att kunna visa framtida Tre Kronor-spelare i ett hemmaplans-VM för SVT:s tittare. Några av de spelare som spelar för Sverige i Örnsköldsvik kan vara framtidens Elias Pettersson eller Henke Lundqvist, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef SVT.

För mer information om mästerskapet, besök: https://www.iihf.com/en/events/2019/wm18

För biljetter: https://evenemang.ebiljett.nu/EventList

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

CCM

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info