Hoppa till innehåll

Veckans regelfråga

Nr 6 i lag A 5min 2:24

Nr 8 lag A 2 min 3:00

Mål Lag B 3:30

 

Vilken spelare kommer in?Ishockeyns Huvudsponsor

2012-02-07 15:30

Lite information om rekryteringsprojektet

Jag vill på detta vis delge det senaste i projektet som startades upp med temadagen i januari 2011. Projektledare är Tomas Thorsbrink och det drivs i Domarutskottet.

 

 

Deltagare:

- Tomas Thorsbrink

- Joel Hansson (Domarutskottet)

- Malin Skotte (Elit HD Dam)

- Thomas Alfredsson (DAIF, Östermalm)

- Jörgen Åkerlund (supervisoransvarig väst)

- Fredrik Niklazzon (DAIF Färjestad)

- Morgan Johansson (Elit HD)

 

Syftet med projektet är att skapa rätt förutsättningar för rekrytering av domare samt att vi kan behålla de domare som vi utbildat.

 

Vi har haft ett telefonmöte i november 2011 samt en helgträff i januari 2012 där vi tog fram olika delprojekt samt utsåg delprojektledare. Vi håller just nu på att sammanställa alla delprojektplaner till en helhet för hela projektet. Vad vi redan nu kan konstantera är att DAIF är en nyckelroll för att rekrytera och behålla domare.

 

Delprojekt

- Code of Conduct

- DAIF-handbok, dvs hur DAIF kan arbeta med rekrytering etc

- Rekrytering av supervisors

- Rekrytering via sociala media samt övrig media

- Kampanjer tex youtube, mediakuber, deltagande vid tex TV-pucken

- mm

 

Ytterligare info från projektdokumentationen

 

Nya domare: skapa facebook profil, jag vill bli domare. Lätt att kontakta och komma i kontakt med rekryterare. varifrån rekryterar vi, Aktiva ungdomar? Att fånga upp spelare som sitter mycket på bänken mm. folder i sportbutik mm för nya domare. hur gör andra länder i världen och Europa? Hur rekryterar andra idrotter? använd förbundsdomare på t.ex. föreningsdomar kurser. Använda hockeykonsulenter för rekrytering. Reportage på t.ex. lilla sportspegeln och liknande, kan vi följa hockeyallsvenskans sätt att uppmuntra till närhet av domare? Använda databas för att upptäcka vilka som slutar och kunna ställa en fråga om domarskap. Hur utformar vi våra kurser?  Kvällskurser, kurser under säsong?

 

Behålla: uppfölja, anpassa, utveckla. Domarklubbarnas roll och aktiviteter för främjande av samhörigheten? Fortbildning och personligutveckling, hur kan vi skapa mervärde? avdramatisera domarens roll, närvara i vardagen. Marknadsför domarskapet på olika nivåer och områden.

 

 

 

 

Fadderverksamhet mm. Code of counduct, hur beter vi oss och hur vill vi att vår arbetsmiljö ser ut? döma med lägre rankade domare för att kunna ge feedback och push de uppåt i systemet. Att läsa upp eller spela upp en text om fairplay mm. rekrytera fler supervisors/coacher.  Individuella planer och tester på kurser.

 

Kampanj: Hur utnyttjar vi hockey vm, j20 vm mm? reklamfilm, t.ex. youtube med kända domare, föreningsdomare mm. bås eller monter vid tv-pucken med information? domarens år från t.ex. RF eller svenskan. Hitta ett bra budskap som går igenom på t.ex. hemsidor, folder eller planscher. Marknadsför på elit arenor mm. temadag i föreningen, pröva på att vara domare på plojmatcher.

 

Övrigt(daif): appar, med t.ex. regler code of conduct, för domare och info kring domarskap mm. daif ansvarig i distriktet som håller trådarna för klubbarna och deras daifare. Daifare i varje förening.  Vad är daifarens roll? Träffa lagen och föräldrar en gg om året, nyttja sisu för att ge föreningar en morot att hålla sådana träffar. Ungdomsdomare eller föreningsdomare? Användning av gröna och gula armbindlar för att synliggöra nya domare för tex publik och ledare. Utökat domaravsnitt i alla tränarutbildningar för att öka förståelsen. Hur kan vi hjälpa till med utrustning för nya domare så att de ser schysst ut. Möjlighet att få till reklam för hela Sverige för att få ner priser på utrustning och liknande.

 

 

Stockholm den 7 februari 2012

 

Peter Andersson 

Domarchef SIF


Per Ängvald
Drumedar
svs logo
 
   
fb twitt insta