Hoppa till innehåll

Hitta distriktet

Sök förening

Hockey i Media

Huvudsponsorer

Ishockeyns Huvudsponsor

Tre Kronors Huvudsponsorer

Magnus Pääjärvi Svensson, årets rookiekandidat säsongen 2009/2010

KANDIDAT. Forwarden Magnus Pääjärvi Svensson, Timrå IK, är kandidat till utmärkelsen årets rookie.
Foto: STIG KENNE/FOTOKENNE REKLAMFOTO AB

2010-01-20 15:58

Magnus Pääjärvi Svensson, årets rookiekandidat

Säsongens tredje kandidat till titeln Årets Rookie i Elitserien 2009/2010 har utsetts. Juryns val föll på Timrås juniorforward Magnus Pääjärvi Svensson.

 

”En fysiskt stark och stabil spelare som skapar ytor och chanser för sina medspelare”, säger juryn bland annati sin motivering.
Timrå IK:s juniorforward Magnus Pääjärvi Svensson, född 12 april 1991, har utsetts till kandidat nummer 3 till titeln Årets Rookie i Elitserien 2009/2010.
− En spelare som trots sin ungdom visat sig ha en enorm betydelse för sitt klubblag i Elitserien, säger blivande förbundskapten i Tre Kronor, Pär Mårts, tillika jurymedlem.
− Det är fantastiskt så många och fina talanger det finns i svensk hockey, det blir inte lätt att till sist utse Årets Rookie den här säsongen.
Magnus Pääjärvi Svensson blir enormt glad när han får beskedet och är också imponerad av tidigare kandidater.
− Snacka om tuff konkurrens, säger han. Men skriv upp att jag ska ge allt för att till sist erövra den här titeln. Det skulle betyda mycket i min karriär.
Årets Rookie utses varje säsong av Svenska Hockeyligan och Svenska Spel. Förutom äran handlar det också om 50 000 kronor till spelarens moderklubb.
Magnus Pääjärvi Svensson föddes i Norrköping, men hans moderklubb är Malmö Redhawks.
− En stor del av mitt hockeyhjärta tillhör för alltid Malmö, säger Magnus.
Han gör i vinter sin absolut bästa säsong. 24 poäng, varav elva mål, har det blivit på de inledande 37 matcherna.
− Han har verkligen tagit ett steg till den här säsongen, berömmer Pär Mårts, som coachat Pääjärvi Svensson i två JVM. Han har bra fysik och är stabil och skapar enormt med utrymme och chanser för sina medspelare. Är det något han kan förbättra är det målskyttet och att han oftare själv borde bryta in framför mål, men det kommer säkert.
Magnus Pääjärvi Svensson håller med om det sistnämnda.
− Men jag är på väg och mot Frölunda senast fick jag fin utdelning, säger han.
Magnus Pääjärvi Svensson erhåller sitt etappris i samband med lördagens match i E.ON Arena då Timrå IK gästas av Linköpings HC.
Juryns motivering:
”En fysiskt stark och stabil spelare som skapar ytor och chanser för sina medspelare. Han betyder enormt mycket för sitt klubblag och har en lysande karriär att se fram emot”
Fyra kandidater till Årets Rookie utses varje säsong. En av dessa utses efter grundserien till Årets Rookie. Kandidat nummer ett i vinter blev forwarden Marcus Krüger, Djurgården, och kandidat två målvakten Jacob Markström, Brynäs.
I juryn för Årets Rookie ingår Håkan Andersson, Svenska Spel, Tommy Töpel, Svenska Hockeyligan, Pär Mårts, Svenska Ishockeyförbundet, Mats Wennerholm, Aftonbladet samt från Kamratföreningen Hockeyjournalisterna Hasse Andersson och Singel Ericson.

FAKTA/MAGNUS PÄÄJÄRVI SVENSSON


Anders Feltenmark  |  Senast uppdaterad: 2010-01-30

Tre Kronor Partners

Drumedar
svs logo
 
   
fb twitt insta