Hoppa till innehåll

Hitta distriktet

Sök förening

Hockey i Media

Huvudsponsorer

Ishockeyns Huvudsponsor

Tre Kronors Huvudsponsorer

Mattias Tedenby

KANDIDAT. Forwarden Mattias Tedenby är en av säsongens kanditater till utmärkelsen Årets Rookie.
Foto: STIG KENNE, FOTOKENNE REKLAMFOTO AB

2010-03-04 08:09

Mattias Tedenby, säsongens sista Rookiekandidat

Mattias Tedenby, HV 71, är säsongens sista Rookiekandidat.

 

HV71:s Mattias Tedenby har utsetts till den fjärde och sista kandidaten till titeln Årets Rookie i Elitserien 2009/2010.
”En virvelvind utan dess like, som samtidigt har en enorm balans och teknik” lyder delar av juryns motivering.
HV71:s Mattias Tedenby har valts till kandidat nummer fyra till titeln Årets Rookie säsongen 2009/2010.
− En virvelvind på skridskorna utan dess lika, säger också blivande förbundskaptenen i Tre Kronor Pär Mårts, som ingår i juryn för Årets Rookie.
Fyra kandidater tävlar nu om att bli Årets Rookie. Förutom Tedenby även Marcus Krüger, Djurgården, Jacob Markström, Brynäs och Magnus Pääjärvi Svensson, Timrå.
− Fantastiskt fina och starka kandidater, kommenterar Mårts vidare.
− Betänk att utanför den här kandidatlistan har vi ändå namn som Jacob Josefson, Adam Larsson, David Rundblad, Andre Petersson, Tim Erixon och Marcus Johansson för att nämna några.
Årets Rookie kan spelare bli i Elitserien så länge man är junior. Med andra ord finns chansen fortfarande för många spelare som inte har nominerats till titeln under den här säsongen.
− Fantastiskt kul att bli uppmärksammad på det här sättet, säger Mattias Tedenby. Det sporrar onekligen till fortsatt satsning.
Från att ha varit strålande för andra JVM:et i rad har Mattias kommit igång på allvar mot slutet av säsongen.
− Mattias problem är att HV71 har ett så enormt starkt lag så att han inte får den istid han borde ha. I många andra lag skulle man bygga en förstakedja kring just honom, säger Pär Mårts och avslutar:
− Han kan bli precis hur bra som helst. Jag ser inget hinder för att Mattias också kan bli riktigt stor i NHL vad det lider. Även om jag hoppas han stannar ett par säsonger i Sverige.
Juryns motivering:
”En virvelvind utan dess like, som samtidigt har en enorm balans och teknik. En artist, som fortfarande är under utveckling.”
Årets Rookie i Elitserien utses av Svenska Spel och Svenska Hockeyligan. Förutom äran handlar det om en prissumma på 50 000 kronor som går till spelarens moderklubb, i Tedenbys fall Värnamo GIK.
I juryn för Årets Rookie ingår Håkan Andersson, Svenska Spel, Tommy Töpel, Svenska Hockeyligan, Pär Mårts, Svenska Ishockeyförbundet, mats Wennerholm, Aftonbladet och från Kamratföreningen Hockeyjournalisterna Hasse Andersson och Singel Ericsson.

Fakta/Mattias Tedenby


Anders Feltenmark  |  Senast uppdaterad: 2010-03-17

Tre Kronor Partners

Drumedar
svs logo
 
   
fb twitt insta