Hoppa till innehåll

Hitta distriktet

Sök förening

Huvudsponsorer

Ishockeyns Huvudsponsor

Tre Kronors Huvudsponsorer

Henrik Zetterberg, stjärnforward i Detroit Red Wings

ZÄTA. Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings, har alltid som inställning att ställa upp i VM.
Foto: NICLAS LIDSTRÖM, VM 2012

2011-08-17 14:46

NHL-proffsen ser fram emot VM på hemmaplan

Många av de svenska NHL-proffsen är positiva till spel i Tre Kronor i hemma-VM i Stockholm i maj 2012.

Johan Garpenlöv och Lars G. Karlsson
VM-SNACK. Tre Kronors team manager Johan Garpenlöv, till vänster, informerade om VM ihop med Lars G. Karlsson som jobbar med Sveriges två hemma-VM 2012 och 2013. Foto: Niclas Lidström, VM 2012

Från vänster Andreas Thuresson, Nicklas Grossman, Niklas Kronwall och Jonathan Ericsson
INTRESSERADE. Många NHL-spelare är intresserade av VM på hemmaplan. Några av dem som träffade den svenska lagledningen i somras var från vänster Andreas Thuresson, New York Rangers, Nicklas Grossman, Dallas Stars, Niklas Kronwall, Detroit Red Wings, och Jonathan Ericsson, Detroit Red Wings. Foto: Niclas Lidström, VM 2012

I maj 2012 är det dags för VM i ishockey på hemmaplan. Och redan nu säger många av NHL-proffsen att de ställer upp om de åker ur och om de fortfarande är friska.
– Ett VM på hemmaplan är alltid något speciellt, säger Henrik Zetterberg.
Det är tio år sedan sist ett VM spelades i Sverige. Redan nu ser många fram emot ett VM på hemmaplan. Flera av de framträdande svenska stjärnorna i NHL har sagt att de är sugna på att spela VM i Stockholm och Helsingfors.
– Vi kommer om vi är hela, säger bröderna Sedin.
– Min inställning har alltid varit att ställa upp i VM, säger Henrik Zetterberg. Att få spela ett VM på hemmaplan skulle dessutom vara något extra. Jag har fina minnen när jag tidigare spelat VM, säger Zetterberg.
Samma sak säger Nicklas Bäckström i Washington.
Att VM spelas på hemmaplan två år i rad är något som många känner sig lockade av. Många menar att Tre Kronor nu har en bra chans att få ett drömlag till VM. Men som ni vet är det mycket som ska studsa rätt för att det ska bli möjligt.
Spelarna i NHL ska vara pigga efter en lång säsong där borta. Dessutom ska deras lag åka ur hyfsat tidigt i slutspelet också. Med andra ord. Det är lång väg kvar innan Tre Kronor har det där drömlaget. Men bara det faktum att spelarna redan nu säger att de vill spela VM underlättar förstås för förbundskapten Pär Mårts och de andra i landslagsledningen.
De svenska NHL-spelarna berömmer för övrigt Pär Mårts och övriga ledarstabens sätt att kommunicera under säsongen. Mårts och kompani gjorde tre resor över till Nordamerika förra säsongen och kommer att göra likadant den här säsongen.
– Kontakten har varit väldigt bra, allt från resorna de gjorde till mail och sms, säger Henrik Zetterberg.
Av Niclas Lidström, VM 2012

VM-spelprogrammet

Läs mer här

Information om biljetter till VM här


Niclas Lidström  |  Senast uppdaterad: 2011-08-17

Tre Kronor Partners

Drumedar
svs logo
 
   
fb twitt insta