Hoppa till innehåll

Hitta distriktet

Sök förening

Huvudsponsorer

Ishockeyns Huvudsponsor

Tre Kronors Huvudsponsorer

Johan Larsson, Brynäs IF, är årets rookiekandidat säsongen 2011/2012

STARK. Johan Larsson, Brynäs IF, lurar bort två motspelare. Johan Larsson är uttagen till Sveriges JVM-lag och är även årets rookiekandidat säsongen 2011/2012.
Foto: BILDBYRÅN I HÄSSLEHOLM

2011-12-09 09:54

Johan Larsson årets rookiekandidat

Johan Larsson, Brynäs IF, är årets rookiekandidat nummer två säsongen 2011/2012.

Juniorkronorna/Team 20:s huvudcoach Roger Rönnbergs "En drömspelare för en coach" är de ord som kanske allra bäst beskriver Brynäs forward Johan Larsson, som nu presenteras som kandidat 2 till utmärkelsen Årets Rookie i Elitserien säsongen 2011/2012.
Juryns motivering:
”En hårt arbetande ung center, som med det han gör på isen leder sina lag. Dessutom en grymt vältränad spelare.”
 Johan Larsson, Brynäs IF:s framgångsrike center är trots sin unga ålder en hyggligt ärrad ishockeyspelare. Nu kan han bli Årets Rookie.
– Hur kul som helst även om jag varit med ett tag i hetluften, säger Johan.
Johan Larsson har utsetts som kandidat nummer 2 till titeln Årets Rookie i Elitserien säsongen 2011/2012. Han spelade en hel del i Elitserien redan förra säsongen, då han också var tongivande i Brynäs J20-lag.
I vinter har han tagit ytterligare steg och är av Elitseriens bästa centrar. I junior-VM, som avgörs över jul och nyår, är han inte bara lagkapten utan tippas även bli en av de framträdande spelarna.
– Det är jag övertygad om att han blir, säger huvudcoachen Roger Rönnberg som är närmast lyrisk över Larsson.
– Johan Larsson är en grymt bra tränad ung hockeyspelare och för svenska vidkommanden ovanlig center. En riktig atlet i sitt spel och en spelare, som hela tiden tävlar i allt. Han är jobbig att möta och gillar att gå i tung trafik. Med andra ord en drömspelare för en coach.
Under de första 29 matcherna i vinter har Larsson svarat för 22 poäng, varav sju mål. Han är en starkt bidragande orsak till att Brynäs vuxit ut till ett topplag.
– Det är fantastiskt kul att spela i Brynäs. Vi har ett otroligt vältajmat lag och målsättningen är förstås att hålla oss kvar i toppen, säger han.
Men mitt i säsongen får han vrida om fokus. Junior-VM avgörs 26 december till 5 januari i Edmonton och Calgary, Kanada. Det blir Johan Larssons andra turnering i de här sammanhangen.
Målsättningen?
– Självklart guld! Något annat finns inte.
Varför har det gått så bra i vinter?
– Jag har fått ett fint förtroende från tränaren och då lyfts man automatiskt, säger han.
Johan Larsson växte upp på Gotland med Sudrets HC som moderklubb, där han som 13-åring spelade Division 2-hockey. Och det är klart, uppväxt på Gotland har han hört en och annan jämförelse med den store hjälten Håkan Loob.
– Så är det bara, det får man leva med, säger Johan, som drömmer om det JVM-guld, som Loob aldrig lyckades få.
Johan Larsson får sitt etappris på lördag när Brynäs möter Frölunda i Läkerol Arena.

Fakta om Årets Rookie
Årets Rookie utses av Svenska Hockeyligan och Svenska Spel varje säsong i Elitserien sedan 1989/1990. Förutom äran handlar det också om 50 000 kronor till spelarens moderklubb, därtill 10 000 kronor till dennes föräldrar.
Jury för Årets Rookie är Tommy Töpel, Svenska Hockeyligan, Roger Rönnberg, huvudcoach för Juniorkronorna/Team 20, Håkan Andersson, Svenska Spel, Mats Wennerholm, Aftonbladet samt från Ishockeyjournalisternas Kamratförening Hasse Andersson och Singel Ericsson. Fyra kandidater till utmärkelsen Årets Rookie utses varje säsong, vinnaren presenteras i samband med Elitseriens finalspel. Pontus Åberg, Djurgårdens IF, var säsongens förste kandidat.
Fakta/JOHAN LARSSON
Junior-VM sänds i TV, läs mer här
JVM-spelprogrammet, läs mer här

Senast uppdaterad: 2011-12-09

Tre Kronor Partners

Drumedar
svs logo
 
   
fb twitt insta