Hoppa till innehåll

Hitta distriktet

Sök förening

Huvudsponsorer

Ishockeyns Huvudsponsor

Tre Kronors Huvudsponsorer

Pontus Åberg, årets rookiekandidat 2011/2012

KANDIDAT. Djurgårdens IF:s forward Pontus Åberg är säsongens förste årets rookiekandidat.
Foto: BILDBYRÅN I HÄSSLEHOLM

2011-11-01 09:19

Pontus Åberg årets rookiekandidat

Pontus Åberg, Djurgårdens IF:s vasse forward, är säsongens förste kandidat till titeln Årets Rookie i Elitserien. "Vilken härlig sporre för att satsa ännu hårdare på det man älskar", säger Åberg om utmärkelsen.

Pontus Åbergs målmedvetna arbete har inte bara gett honom en plats i startuppställningen, han parkerar i toppen av Djurgårdens interna poängliga. Pontus Åberg värdesätter sin kandidatur till Årets Rookie mycket:
− Jag vet vilka stjärnspelare som fått utmärkelsen tidigare och självklart är det något som sporrar.
Det närmaste Pontus Åberg kom en Elitseriematch förra säsongen var att sitta på bänken vid ett tillfälle. Under försäsongen visade han att det inte gick att hålla honom utanför laget. Han har, kort sagt, gjort succé. Åtta poäng, varav fem mål, på de första fjorton matcherna.
I match efter match har han varit Djurgårdens farligaste och speedigaste forward.
− Han har verkligen utvecklats snabbt och tagit steg i sin standard som vi inte trodde vara möjligt, säger Djurgårdens assisterande coach Mikael Johansson.
Även Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts är fylld av beundran för Pontus Åberg.
− Han är otroligt mogen i sitt spel för att vara så ung, säger Mårts. Pontus Åberg har ett härligt spelsinne och han utmanar ständigt sina motståndare på ett klurigt sätt. Att vi i honom har en blivande storspelare står ställt utom allt tvivel.
Roger Rönnberg, huvudcoach för JVM-laget, sitter i juryn för Årets Rookie och säger:
− Fortsätter Pontus i den stil han inlett säsongen har vi ett nytt bevis för att vår talangfabrik i svensk hockey aldrig sinar.
Pontus Åberg kommer att få sitt etappris i samband med matchen Djurgården-Frölunda på Hovet på tisdag 1 november.
Juryns motivering till nomineringen:
”En talang, som är beredd att göra något bra av det han har. Duktig offensivt, utpräglad målskytt.”

Fakta/Pontus Åberg

Fakta/Årets Rookie:
Årets Rookie har utsetts av Svenska Hockeyligan och Svenska Spel sedan Elitseriesäsongen 1989/1990. Förutom äran får spelarens moderklubb 50 000 kronor, spelarens föräldrar får 10 000 kronor. Jury för Årets Rookie är Tommy Töpel, Svenska Hockeyligan, Roger Rönnberg, huvudcoach för Juniorkronorna/Team 20, Håkan Andersson, Svenska Spel, Mats Wennerholm, Aftonbladet samt från Ishockeyjournalisternas Kamratförening Hasse Andersson och Singel Ericsson. Fyra kandidater till utmärkelsen Årets Rookie utses varje säsong, vinnaren presenteras i samband med Elitseriens finalspel.


Svenska Hockeyligan, SHL  |  Senast uppdaterad: 2011-11-01

Tre Kronor Partners

Drumedar
svs logo
 
   
fb twitt insta