Hoppa till innehåll

Hitta distriktet

Sök förening

Hockey i Media

Huvudsponsorer

Ishockeyns Huvudsponsor

Tre Kronors Huvudsponsorer

Tommy Jonsson, Brynäs IF, årets coach säsongen 2011/2012.

MÄSTARE. Tommy Jonsson, Brynäs IF, har utsetts till årets coach säsongen 2011/2012 efter att ha lett Brynäs IF till SM-guld.
Foto: BILDBYRÅN I HÄSSLEHOLM

2012-05-23 15:45

Tommy Jonsson, Brynäs IF, årets coach

Tommy Jonsson, Brynäs IF, årets coach säsongen 2011/2012.

Tommy Jonsson, Brynäs IF har utsetts till Årets Coach efter säsongen 2011/2012. Han vann omröstningen i fullständigt överlägsen stil, sedan han suveränt lett Gävlelaget till föreningens trettonde SM-guld.
Därmed får Tommy Jonsson Hockeyjournalisternas och sportresebyrån Björk & Boströms pris, som delats ut sedan 1991/1992.
Det är fjärde gången en tränare i Brynäs får priset. Tommy Sandlin vann det två gånger, de två första årgångarna förresten, och Roger Melin efter guldet 1999.
− Att vinna det här guldet med spelarna i Brynäs var så stort, det går knappt att fatta, säger Tommy Jonsson. Vi bestämde oss redan innan säsongen och jobbade sedan efter målsättningen SM-guld. Alla i truppen hängde med på det från första dag. Den här utmärkelsen säger väl en del om att vi gjort mycket rätt och den delar jag med hela truppen.
I utmärkelsen Årets Coach ingår ett stipendium på 10 000 kronor förutom äran som sådan.
Juryns motivering:
”Tommy Jonsson stakade ut ett gemensamt mål med sin trupp inför säsongen. Det ruckade man aldrig på. Han visade dig vara en vinnare uti fingerspetsarna och dessutom mycket välvillig till samarbetet med media före, under och eftermatcherna.”

Jakob Silfverberg, Brynäs IF, Rinkens Riddare säsongen 2011/2012
Jakob Silfverberg, Brynäs IF har utsetts till Rinkens Riddare efter säsongen 2011/2012.
Därmed får en spelare från klubben det här priset för andra året i rad, i fjol var det Andreas Dackell som förärades. Den första Rinkens Riddare delades ut efter säsongen 1962/1963 och då var det hans Öberg, Gävle GIK som fick priset.
Sedan 1997/1998 är det Ishockeyjournalisternas Kamratförening och JOFA/Reebok som delar ut priset.
Jakob Silfverberg genomförde en fantastisk säsong. Totalt i grundserien och slutspelet spelade han 66 matcher och gjorde 64 poäng, varav 27 mål. Han blev tvåa i såväl Elitserien som i SM-slutspelets poängliga.
Under de 66 tävlingsmatcherna ådrog sig Jakob Silfverberg endast fjorton utvisningsminuter så att det är en värdig vinnare av Rinkens Riddare Trophy står helt klart.
Jakob Silfverberg var under säsongen en av Brynäs allra viktigaste spelare och han kommer att minnas framförallt för en del underbara mål när han ger sig av mot NHL och Ottawa Senators.  Där han hann förresten med att debutera i två Stanley Cupmatcher dagarna efter SM-guldet med Brynäs och strax innan det blev VM-spel i Globen.
Juryns motivering:
”Jakob Silfverberg var närmast outstanding i SM-slutspelet och under säsongen komplett som spelare. Han hade det mesta, fysiken, modet och förmågan att avgöra matcher med sina fantastiska skott i flykten.”

Se även http://www.swehockey.se/hockeyjournalisterna

Senast uppdaterad: 2012-05-23

Tre Kronor Partners

Drumedar
svs logo
 
   
fb twitt insta