Hoppa till sidans innehåll

Så skapar man energieffektiva anläggningar

2016-08-24 10:14
Arenadagarna 2016 erbjuder ett gediget seminarieprogram under både fredag och lördag Ett av seminarierna har rubriken Energieffektiva anläggningar och det är Jörgen Rogstam, Energi & Kylanalys, som ska berätta om hur sådana kan åstadkommas.
  • Uppdaterad: 2016-08-24 10:22

-Jag kommer att visa några aktuella projekt och hur man med olika lösningar faktiskt kan halvera sin energianvändning, berättar Jörgen. Bland annat kan man exportera värme till närliggande sporthallar och vi ska titta på goda exempel där man till exempel använt värmepumpar eller CO2-teknik.

Driftkostnader är ju alltid under luppen och föredraget kommer att belysa hur man gör en riktig ekonomisk bedömning av olika tekniska alternativ och skapar LCC-analyser som kan användas som beslutsunderlag.

-Jag hoppas att många anläggningsägare och kommunala beslutsfattare kommer till Arenadagarna. De kommer att få värdefull information om hur de effektiviserar och moderniserar sina anläggningar, säger Jörgen. 

Det kommer även att handla om hur kylsystemet är navet i helheten och hur det kan samverka med andra system. En annan viktig aspekt är att välja rätt köldmedium – det ska vara ett naturligt.

-Energieffektiva anläggningar handlar om både ekonomi och miljö och att skapa en hållbarhet på båda planen, avslutar Jörgen Rogstam. Missa inte den mest lönsamma presentationen!

Boka din plats på seminariet här!

Skribent: Stefan Ladhe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 08-449 04 00
Fax: 08-91 00 35
E-post: This is a mailto link

Se all info