Hoppa till sidans innehåll

Intressanta utställare på Arenadagarna 2016!

2016-09-06 16:20
En god anledning att besöka Arenadagarna 2016, 9-10 september, är möjligheten att få träffa en mängd olika leverantörer som finns på plats för att berätta om sina produkter och tjänster.
  • Uppdaterad: 2016-09-06 18:03

Det är ett bra tillfälle att titta på och jämföra maskiner och tillbehör, prata erfarenheter, diskutera olika lösningar och få höra om framtida produkter. Utställarlistan växer in i det sista och här presenterar vi några av dem.

EKA erbjuder mätningar, beräkningar, analyser, rådgivning och utbildning som hjälper dig att spara energi. Energieffektivisering i ishallar är en av EKA:s specialkompetenser och vi anlitas ofta som experter för delar av eller hela energieffektiviseringsprocessen.

Engo

The one stop shop company. Istech är ett specialistföretag för ishallar. Vi servar och bygger ishallar åt större byggföretag och kommuner över hela landet. På Istech tar vi hand om allt som har med pisten att göra som borttagning av gammal betong, nya kylrör, gjutning av ny betongplatta, nya kylmaskiner, ny sarg. Vi har även reservdelar till alla förkommande sarger. Vi ingår i Unisport-Saltex group.

Izomaskin: Huvudsaklig inriktning på isbanemaskiner. Generalagent för Zamboni i Sverige, Norge och Danmark. Servar ca 270 maskiner per år. Samarbetspartners i Sverige, Danmark och Norge. Egentillverkning av IZOBEL. Försäljningsrätt för JetIce i Sverige och Danmark. Anordnar förarutbildningar med inriktning på skötsel av både maskinen och isen. Kom till monter 15 så berättar vi mer.

LEDsystem Scandinavia har sedan 2007 arbetat med kvalitets-LED belysning. Verbatim LED och Valopaa distribueras av oss i Sverige sedan våren 2010. Sedan våren 2013 är vi distributörer av ENLIT. Vi har ett brett sortiment från retrofit till kompletta LED-armaturer. Välkommen till en ljusare värld!

Lumine LED

Martinsons ishallar är populära tack vare de starka limträstommarna som är miljövänliga och har fördelar vad gäller kondens, ljudnivåer och iskvalité. Träkoncernen Martinsons är en av Sveriges största producenter av limträ, träbroar och byggsystem för flerbostadshus och byggnader i trä. Martinsons huvudkontor ligger i Bygdsiljum, Västerbotten och koncernen har idag cirka 450 anställda, med en årsomsättning på 1,5 miljarder kronor.

Munters är en världsledande leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling. I över 60 år har vi löst klimatproblem åt kunder i de flesta branscher. I Sverige har vi installerat avfuktning i över 400 ishallar som alla fått ett perfekt klimat samt sänkta drifts- och elkostnader. Läs mer på www.munters.se/ishallar.

Nima Maskin AB: Icebear, Olympia, ICEguard ismaskiner. Enershield reflektionsinnetak. ICEcap istäckningssystem. Microbus resultattavlor. Hörger konstgräsrengöring.

NoFall gör isen tillgänglig för personer med funktionsvariationer. Med ett skensystem i ishallens tak och fallskydd, anpassat för alla typer av behov och stor kunskap om skridskoåkning för en ny målgrupp som primärt nyttjar ishallar dagtid. NoFall konceptet är kopplat till verksamhetsutveckling, stöd i finansieringsprocessen, samarbete med föreningar och förbund, kontakter med kommuner och politiker. Allmänna Arvsfonden stödjer projektet Jämlik Ishall.

Nordic Sport startade 1972 och har sina rötter i Norrland, företaget är i dag en av Sveriges ledande leverantörer av ishockeyutrustning. Vi tillhör även de mer framgångsrika tillverkarna och leverantörerna av utrustning för friidrott samt fotbollsarenorna, även för de enklare planerna och anläggningarna runt om i världen. Huvudkontoret ligger i Skellefteå och företaget har fabrik i Arvidsjaur.

PG Lighting arbetar med de främsta Finska armaturtillverkarna för att skräddarsy belysningslösningar för alla olika slags krävande miljöer, från sportanläggningar till industri- och kontorslandskap.

Polarhall Scandinavia levererar säkra och driftsnåla övertryckshallar för ishockeyn och andra sport. Genom åren har vi tagit fram massor av innovationer. Det är detta engagemang som driver oss framåt, mot nästa fantastiska POLARHALL©. Vår styrka ligger i vårt kunnande.

Prorink International AB grundades år 1997 i Oulainen, Finland. Vi är ett företag som är specialiserad att leverera produkter och service inom området sport- och fritidsisytor. Våra kunskap, produkter och service finns på många ishallar och isytor i Europa. Vi har utfört flertal totalentreprenader för nya och renoverade ishallar samt andra isbanor för utomhusbruk. Vårt senaste total leverans var till Matojärvi ishall i Kiruna och Stenungsunds ishall."

Svenska Thermokoncept är ett tjänsteföretag vars idé baserar sig på en ny typ av betong med bättre värmeledande egenskaper än man lyckats med tidigare. Användningsområdet är i första hand kalla och varma golv, som konstfrusna isbanor och varma golv. Produkten är varumärkesskyddad under namnet Thermobetong®. I kombination med lämpliga isoleringsmaterial kan man anlägga energismarta kylda och värmda ytor med högre prestanda och förbättrad driftekonomi.

TESAB är Sveriges största rikstäckande kedja av kylföretag. TESAB representerar 22 företag från norr till söder med ca 350 anställda. Bland våra kunder finns såväl företag, kommuner och landsting som privatpersoner. Alla våra företag arbetar under eget namn men är ändå en del av kedjan. Genom att samverka kan vi ge dig det stora företagets fördelar i form av resurser, omfattande kompetens och förmånliga produktpriser.

Vepe Oy Peltonen, grundad i 1934, planerar och tillverkar stängsel, säkerhetsräcke och sportprodukter i sin egen fabrik i Finland. Säkerhet är en stor tema i Vepe, som gjorde den första rejäla flexisarg i Europa till Globen Arena. Vepe flexisargar är starka, hållbara och enligt IIHF regler, av de ca 1800 sargar vi har gjord redan ca 30 är flexibla.

Westerstrand

Winn Marketing är generalagent för bland andra Icebear och Olympia isbanemaskiner samt den laserstyrda självgående kantfräsen Iceguard Robot. Företaget har verkat i branschen sedan 1983.

 

Arenadagarna 2016 går av stapeln 9-10 september på Svenska Mässan i Göteborg. Förutom utställning blir det också spännande seminarier och match Tre Kronor-Finland. Läs mer och boka din plats på seminariet här!

Skribent: Stefan Ladhe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 08-449 04 00
Fax: 08-91 00 35
E-post: This is a mailto link

Se all info