Reklam
    Hem / Ökad möjlighet till ishockey för våra äldre ungdomar

Ökad möjlighet till ishockey för våra äldre ungdomar

Folkhälsomyndigheten har idag meddelat att de från den 6 februari öppnar upp möjligheten för våra äldre ungdomar att idrotta både inom- och utomhus.

Svenska Ishockeyförbundet ser väldigt positivt på beslutet och att flera av våra aktiva ges möjlighet att utöva ishockey samt att myndigheten hörsammat behovet och nyttan av rörelse för folkhälsan. Vi håller nu en löpande dialog med Riksidrottsförbundet om hur det här beslutet påverkar oss som idrott.

Exakt hur förutsättningarna kommer se ut ber vi att få återkomma om då vi fått ta del av de Allmänna råd och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten nu kommer arbeta fram.

Ett glädjande besked även om vi idag inte vet de exakta detaljerna och förutsättningarna men jobbar hårt för att få ytterligare information, så fort vi får det kommer vi återkomma till våra distrikt och föreningar om under vilka förutsättningar vi kommer kunna bedriva verksamheten. Det känns extra bra att möjligheten ges till våra äldre ungdomar då vi fått många signaler om inaktivitet och den fysiska och psykisk ohälsa det skapar. Ishockeyn kommer fortsatt behöva ta ett stort ansvar att skapa smittosäkra miljöer och förutsättningar, men våra föreningar har genom pandemin visat att det finns ett stort ansvarstagande och beredskap vilket vi fortsatt också kommer göra, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.