Reklam
    Hem / Uppmaning: häng i, håll ut!

Uppmaning: häng i, håll ut!

Svenska Ishockeyförbundet uppmanar alla inom svensk ishockey att fortsatt följa de verksamhetsprotokoll och riktlinjer som tagits fram med anledning av Coronapandemin.

Coronapandemin är på inget sätt över. Runt om oss ser vi nya utbrott av covid-19 och det påverkar såklart även oss inom ishockeyn. I många länder ser vi hur nya restriktioner införs och även i Sverige finns signaler som pekar på en ökad regional smittspridning. Under torsdagen genomförde Folkhälsomyndigheten ett möte med Svenska Ishockeyförbundet där en oro för smittspridning i idrottsmiljöer fördes fram och där särskilt ishockeyn lyftes. Svensk ishockey har också haft flera konstaterade fall av covid-19 i föreningar på olika nivåer.

- Jag vill uppmana alla att hänga i och hålla ut i det bekymmersamma läge vi befinner oss. Det är av yttersta vikt att alla inom svensk ishockey fortsätter att följa de verksamhetsprotokoll och riktlinjer som tagits fram. Att distrikt, regioner och föreningar anpassat sin verksamhet är en förutsättning för att vi kunnat hålla ishockeyn igång och att vi fortsatt får göra det, säger Anders Larsson, Svenska Ishockeyförbundets ordförande.

Med de erfarenheter vi har idag kan vi konstatera att svensk ishockeys verksamhetsprotokoll är ändamålsenligt. Det viktiga nu är att protokollet efterlevs i alla föreningar och distrikt. Det är också viktigt att distrikt och föreningar följer de rekommendationer som kommer från regionala smittskyddsläkare.

Här hittar du svensk ishockeys verksamhetsprotokoll

Här hittar du riktlinjer för barn-och ungdomsishockeyn