Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Fredrik Warg möter Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson i en återkommande serie samtal. Här ser du deras möte från den 8 april 2020.
 
Tillsammans med forskare vid George Washington University och Högskolan i Halmstad undersöker Svenska Ishockeyförbundet och Basketbollförbundet vad som får barn och ungdomar att tycka det är roligt att idrotta.
 
Igår den 1 april presenterade Folkhälsomyndigheten nya allmänna råd som omfattar bland annat idrottsverksamheten.
 
Spridningen av Coronaviruset i samhället gör att regeringen och olika myndigheter fattar beslut och utfärdar allmänna råd och rekommendationer i syfte att hindra smittspridningen. Dessa beslut och råd har idrottsrörelsen att följa.
 
Vi befinner oss i speciella tider där många är hemma från jobb och skola. Använd Rörelsekurvan för att uppleva glädjen av att röra på sig.
 
Den 15 mars fattade Svenska Ishockeyförbundets styrelse ett enigt beslut att avsluta säsongen 2019/2020 med anledning av risken för Coronavirusets spridning i Sverige.
 

Årsmöten 2020

(2020-03-24 16:20)
Här finns en lista över utlysta årsmöten.
 
Måndagen den 16 mars meddelade regeringen flera beslut för att underlätta för företag och enskilda i såren av Coronaviruset. De gäller också ideella föreningar.
 
Hockeysäsongen 2019/2020 har till stora delar ställts in helt och nu ställer Svenska Ishockeyförbundet även in flera förbundsaktiviteter under våren, så som russinläger och utbildningar.
 
Allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ställs in.
 
Svenska Ishockeyförbundet har tillsammans med övriga länder beslutat att ställa in Euro Hockey Challenge. Turneringen planerades att spelas i april och därmed ställs Tre Kronors hemmamatcher i Ljungby, Halmstad, Örnsköldsvik och Umeå in.
 
Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott har idag, lördag, tagit följande beslut:
 
Vid Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskotts möte vid lunch idag beslutades att Hockeyettans kval till Hockeyallsvenskan skulle fortsätta spelas fram till efter lördagens eventuella matcher för att därefter pausa Hockeyettan tillsvidare.
 
Vi har idag, via IIHF, nåtts av beskedet att U18-VM som skulle spelats i Plymouth och Ann Arbor i USA, ställs in på grund av coronaviruset.
 
Senaste information om cuper och poolspel, U16, J18 Elit, J20 SuperElit, HockeyEttan, HockeyAllsvenskan och SDHL kopplat till Coronaviruset.
 

svs_logo_right_250px

Tre Kronors Huvudsponsorer

  • bauhaus_logo_250px
  • kyocera_logo_250px
  • scandic_logo_250px
  • skoda_logo_250px

Postadress:
Bohuslän-Dals Ishockeyförbund
Svanvik 112
472 95 Varekil

Kontakt:
Tel: 0706790143
E-post: kansli@bdif.se

Se all info