Hoppa till sidans innehåll

En fantastisk TV Pucks turnering i Dalarna 2019

11 NOV 2019 16:42
En fantastisk TV Pucks turnering i Dalarna 2019 är till ända.
  • Uppdaterad: 11 NOV 2019 16:42

 

 

Tjejerna tog GULD och killarna stannade på en 6:e plats.

TV-Pucken 2019 blev mer än förväntat lyckat för vår distriktslagsverksamhet om än att grabbarna hade gärna fått komma ett steg till i slutspelsstegen.

Bara att komma av egen kraft till slutspelet är fullt godkänt utifrån den konkurrens som är inom svensk ungdomsishockey idag.

Både killar och tjejer togs sig via kvalen direkt in i slutspelet. Nyhet annars för året är att arrangörsdistriktet har en plats i slutspelet för att kunna få ett ökat publik- och sponsorintresse för turneringen.

Killarna började TV-Pucken på torsdagen och man hade länge möjligheten att kunna vända underläget 1 – 2 i kvartsfinalen mot Småland. Det stod och vägde i andra perioden men i samband med ett box-play lyckades Småland göra 3-1. Dalarnas ledarteam försökte att hämta in underläget genom plocka målvakten vid två tillfällen. Slutresultatet blev därför 5 – 1 i ”baken”.

Nästa speldagar för killarna var placeringsmatcher om 5 – 12 platserna på lördag och söndag.

På lördagen vann man mot Ångermanland med klara 5 – 0 och på söndagen fick man därför spela om  5 – 6 plats. Detta mot Gästrikland. En match som blev mycket tät och som slutade med vinst för Gästrikland.

Killarna placerade sig på en 6:e plats vid årets TV-Puck vilket var klart bättre än förra året.

Tjejerna skrällde!!!

Exakt som Ida Karlsson sade i en tidningsintervju inför TV-Pucken blev det…att man skrällde med att vinna hela turneringen för tjejer.

Vi runt omkring visste att laget hade potential för att kunna gå riktigt långt men att det skulle nå ända upp på toppen av prispallen…det var nog, torts allt, lite över förväntan. Dock tveklöst var man förtjänt av segern såsom TV-Puckensturneringen genomfördes av alla tjejer i laget.

Det som var särskilt roligt att se var att laget växte under varje match. Därför kunde också LAGET gå fram till en seger i finalen mot Småland.

Första matchen på fredagen mot Västergötland/Bohuslän-Dal var en tät match och viss nervositet kunde uppfattas hos tjejerna. I målet var Emmy Åmark-Nordström tryggheten själv och höll tätt matchen igenom. Lagkaptenen Tuva Kandell svarade matchens enda mål.

Nästa match mot Stockholm var lika tät som föregående match. Efter 0 – 0 i den 1:a perioden så lossnade det i 2:a perioden. Dalarna gick fram till en 3 – 1-ledning innan Stockholm fick in reduceringen 3 – 2. Längre än så kom de inte. Dalarna blev därmed klara för GULDFINAL.

I finalen ställdes man mot Småland och Dalarna höll ihop laget mycket bra och kunde vinna med 3 -2

Nicole Hall svarade för 2 viktiga mål i första perioden och i den andra perioden ökade Tuva Kandell på med det 3:e målet som gav en ledning av 3 – 1. En reducering kom på slutet men Dalarna var det starkaste laget i finalen och därför blev det GULD.

En historisk seger för ett lag som gått från klarhet till klarhet sedan ledarteamet började bygga det sedan förra hösten. Ledarteamet har hela tiden trott på sitt lag vilket fick krönas med ett TV-   PucksGULD.

Individuella priser tilldelades till Nicole Hall, Bäste Forward, Emmy Åmark Nordström, Bäste Målvakt och Ida Karlsson, MVP.

På förbundets vägnar tackar jag för alla ledare och funktionär för deras insatser till våra distriktslag i TV-Pucken 2019.

Jag vill rikta ett stort och innerligt tack till våra samarbetspartner för genomförandet av TV-Pucken 2019, Leksands IF, Leksands Kommun, Falu IF, Svenska Ishockeyförbundet och SVT för arrangemangen men framförallt till Jan Eljas som huvudansvarig för Dalarnas Ishockeyförbund samt Sven-Åke Petters som lagt grunden tillsammans med Jan Eljas att få turnering till distriktet.

Även skall ett tack riktas till alla sponsorer, funktionär, domare och ideella personer som på olika sätt bidragit till en fulländad TV-Pucksturnering 2019 i Dalarna.

 

Rolf Rickmo

Ordförande Dalarnas Ishockeyförbund

 

 

Skribent: Maria F Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Dalarnas Ishockeyförbund
Pelle Bergs backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: 0725110900
E-post: This is a mailto link

Se all info