Hem / Nyheter DF / Information Covid19-Coronavirus

Information Covid19-Coronavirus

 

Ang. coronavirus till våra föreningar och utövare inom Dalarnas Ishockeyförbund.

Många är vi nu som är på olika sätt påverkade av Coronapandemins effekter och vi måste alla ta ansvar på det individuella planet för att så långt som möjligt, motverka spridningen.

Nedan finns några saker som vi vill att ni tar ansvar för och hanterar på det sätt som rekommenderas från våra organisationer och myndigheter.

Vi ska försöka fortlöpande uppdatera hemsidan med det som kommer som rekommendationer från förbund och samarbetsorganistioner. 

Cuper

Tävlingskommittén i Region Västs tidigare rekommendation att ej delta i/arrangera cup/-er före 29 mars är ändrat och omfattar nu tävlingsåret ut, 2020-05-15. Eventuell ytterligare förlängning kan, i nuläget, inte uteslutas.

Seriespel

Ännu ej avslutade kvalserier avbryts och ingen upp- och nedflyttning tillämpas.

Vid avslutade kvalserier gäller fastställd kvaltabell med ev. upp- och nedflyttning.

 

Hockeyskolor

Hockeyskolaverksamheterna som är planerade att genomföras före den 15/5 är rekommendationen att de ej skall genomföras.  

Vanligtvis genomförs Sommarhockeyskolorna med början runt midsommar. Det är ungefär två och en halv månad dit. Vi följer pandemins utveckling och uppdaterar rekommendationer gällande sommarhockeyskolorna längre fram i vår.

Här måste varje individ, förälder, förening, föreningsledare, arrangör och även lokalupplåtar, visa omdöme och hänsyn till de risker en spridning av coronasmittan kan innebära. Vi måsta alla ta ansvar för att vår idrott följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer med STÖRSTA ALLVAR.

Träning

Allmänna råden/rekommendationen hittills är att ”våra ungdomar mår bra av att träna”.

Egna verksamhetens lag/idrottsutövare kan träna. I huvudsak menas att man skall undvika samlingar med externa (nya personer som kommer resande) deltagare för att begränsa smittspridning.

Rekommendationen från RF är att aktörerna ex. gör ombyte hemma och ej i gemensamma omklädningsrum. Att träningen bedrivs utomhus och att närkontakt kan vara lämplig att minimera.

Ishockeyföreningar

Föreningar ombeds att hålla sig uppdaterade via folkhälsomyndigheten.se och kan uppmana personer/publik/spelare/ledare/medarbetare som varit i något av dessa områden den senaste tiden att inte besöka ishockeyevenemang/-träningar/-matcher.  

Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet, utskick 2020-03-12:

”Världen är minsann oförutsägbar. Vem hade väl kunnat tro att vi skulle stå mitt i ett coronavirus och dess konsekvenser när den första pucken släpptes runt om i våra ishallar och arenor i höstas? Det händer nya saker och nya beslut fattas dagligen på nationell och internationell nivå i samhället. Samtidigt innebär situationen också ett synnerligen extraordinärt läge för oss inom ishockeyfamiljen. När jag säger så tänker jag på allt från den förälder som överväger att låta sitt barn åka på helgens cup till de stora kval- och slutspelsmatcherna som nu både skjuts upp och spelas utan publik. Jag tror ingen av oss idag riktigt kan överblicka och förstå konsekvenserna av det som just nu sker.”


Först tycker jag att det är viktigt att vi reder ut en grundläggande princip. När det handlar om coronaviruset och smittspridningen är det ett område som vi inom ishockeyn inte behärskar. Därför är vår utgångspunkt att hela tiden följa och leva upp till de beslut och rekommendationer som utfärdas av regeringen och ansvariga myndigheter. Vi inom SIF kommer inte att utfärda några egna restriktioner, men däremot sker just nu ett arbete kring att ta fram ett antal rekommendationer kopplade till cupspel och olika tävlingar som hör våren till. Detta efter att många föreningar och distrikt efterfrågat hjälp och stöd i sina beslut och överväganden efter gårdagens regeringsbeslut.

 

För Dalarnas Ishockeyförbund

Rolf Rickmo, ordförande.