Hem / Nyheter DF / Kompensationsstöd 2020

Kompensationsstöd 2020

Från och med den 15 oktober kan föreningar ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av Coronapanedmin.

Kompensationsstöd hösten 2020

Från och med den 15 oktober kan föreningar ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av Coronapandemin. Stödet gäller det andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020. 

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av Coronapandemin. Riktsidrottsförbundet har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.

 

Hur gör jag som förening?

Föreningar ansöker om kompensationsstöd inloggade i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Det kommer att genomföras två ansökningsomgångar. Den första är 15 oktober till 26 oktober kl. 12.00 och den andra planeras att öppnas i januari 2021.

 

Vad kan föreningar söka stöd för?

•                       Faktiska merkostnader som inte kunnat undvikas när evenemang eller verksamhet har ställts in, reducerats i omfattning eller skjutits upp.

•                       Uteblivna intäkter som inte kan fås igen för verksamhet och/eller evenemang som ställts in eller genomförts med färre deltagare eller mindre publik.

•                       Uteblivna intäkter för föreningsverksamhet där intäkter för att delta tas in löpande. Det kan till exempel vara deltagarintäkter som banhyra, greenfeespel och lektionsverksamhet.

Föreningar kan inte söka stöd för:

•                       Ersättning för lön eller arvode.

•                       Uteblivna intäkter från sponsor- och mediaavtal.

•                       Verksamhet och evenemang som inte budgeterat ett överskott, exempelvis träningsläger.

•                       Föreningsdriven verksamhet och evenemang där respektive specialidrottsförbund (SF) ansvarar för ansökan (som beskrivs tidigare på den här sidan).

 

Behöriga att ansöka är de angivna rollerna Ordförande, Kassör och Idrottsmedel firmatecknare i Idrottonline.

För frågor om kompensationsstödet och ansökan, kontakta: This is a mailto link

För tekniska frågor om till exempel inloggning i Idrottonline, kontakta supporten: https://support.idrottonline.se/support/home