Hem / Nyheter / Heldag i hockeyns tecken när U10 rundade av säsongen

Heldag i hockeyns tecken när U10 rundade av säsongen

Söndag 20 mars och stekande vårsol ute. Men minst lika hett inne i ishallen Helsingehus arena på Hällåsen, där ett 100-tal hockeyungdomar från tio olika lag rundar av säsongen med en heldags spel.

Från hemmaklubben Söderhamns IK kom ett U10-lag och det nystartade flicklaget till spel, när säsongen avslutades med en heldag som slutpunkt. Motståndare kom i form av Bollnäs vit, röd och svart, Alfta grön och svart, Lindefallets SK samt Hudiksvall röd och vit.

Den första pucken släpptes halv nio på morgonen, sedan var det fullt blås in på kvällskvisten. Finlir kamp och kamratskap blandat med häng i omklädningsrum, hejarop och hamburgare. Precis som det ska vara med andra ord.

IMG_0011.jpg

  • Det går bra, vi har fått några mål, säger Emma Linder från Söderhamns IK:s flicklag, som startades i höstas.

Trots att karriären knappt kommit igång och dagen bara gått halvvägs, märks det redan vad som är kul med sporten och den här söndagen.

  • Att vara med kompisar, spela och ha kul, säger lagkompisen Becky Blomberg.

IMG_9955.jpg

Domare från de egna ungdomsleden gjorde ett fint jobb med att hålla ordning på spelet och stämningen. Det var ett ganska enkelt jobb. Trots att matcherna är intensiva är de kryddade med betydligt fler finesser än fula tag. Viljan att vinna finns förstås, trots att ingas inga resultat räknas.

IMG_9944.jpg

  • Vi har vunnit några, inte alla men…, säger Loui Barsk som spelar med Bollnäs vit, och lagkompisen Charlie Arvidsson håller med.

De summerar tillsammans intrycken från dagen.

  • Det bästa är att man får spela mycket. Och göra många mål!

Text och bild från Lars Edling.

Nedan ett bildspel baserat på bilder som Lars Edling tagit under dagen.