Hem / Nyheter / Nya Lokala allmänna råd pausar serier

Nya Lokala allmänna råd pausar serier

Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 har Folkhälsomyndigheten, i samråd med Region Gävleborg, beslutat om skärpta lokala allmänna råd i Gävleborgs län. Beslutet gäller från den 16/11 till den 13/12.

De skärpta lokala allmänna råden påverkar träningar:
Isträning kan bedrivas för spelare födda 2005 och senare men ska anpassas till mer individuell träning för att undvika närkamper i möjligaste mån och under förutsättning att de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten samt att Riktlinjer för barn och ungdomshockeyn följs.

För spelare födda 2004 och tidigare kan individuell fysträning bedrivas men inte som lag eller gruppträning och den rekommenderas att i första hand genomföras utomhus.

De skärpta lokala allmänna råden påverkar serierna enligt nedan:
Hälsinglands Ishockeyförbund har beslutat att de serier som distriktet ansvarar för pausas från och med den 16/11 till den 31/12. Beslutet gäller alla ungdomsserier, träningsmatcher och cuper.

Sedan tidigare har Svenska Ishockeyförbundet beslutat om att J20 Nationell (fd. J20 Super Elit) och
J18 Regional (fd. J18 Elit) pausas t o m 31/12.

Regionförbundet Ishockey Väst (fd. Region Väst) tog den 12 november samma beslut om att pausa seriespelet t o m 31/12 gällande de regionala serierna HockeyTvåan A och B, DamEttan, DamTvåan,
J20 Regional Väst (fd. J20 Elit), J20 1 A och 1 B, J18 div. 1 A-B, C och D, U16 Regional Väst (fd. U16 Elit) och HockeyTrean Gävleborg.

Läs mer information om de skärpta lokala allmänna råden och hur de påverkar ishockeyn på länkarna nedan.
Skärpta allmänna råd i Gävleborg
Så påverkas ishockeyn av de regionala restriktionerna
Riktlinjer för barn och ungdomsishockeyn

RF SISU informationsmöte