Hem / Nyheter / Nya riktlinjer för spelare födda 2004 och tidigare

Nya riktlinjer för spelare födda 2004 och tidigare

Smittspridningen av Covid -19 är mycket allvarlig i Gävleborgs län och för närvarande finns inga tecken på att smittan har börjat avta i länet. Som ett viktigt led för att minska smittspridningen har Region Gävleborg, Länsstyrelsen Gävleborg och länets samtliga tio kommuner idag, den 15 december, gjort en kommungemensam överenskommelse om åtgärder i Gävleborg.

Med anledning av de nya besluten om att stänga de kommunala anläggningarna för personer födda 2004 och tidigare har Gästriklands Ishockeyförbund och Hälsinglands Ishockeyförbund för att minska smittspridningen i samhället gemensamt beslutat följande:

- all ishockeyverksamhet för personer födda 2004 och tidigare pausas från den 15 december 2020 till och med den 17 januari 2021.

  • Med all ishockeyverksamhet menas alla former av isträning.
  • Dessa riktlinjer gäller alla ishockeyföreningar oavsett anläggning.

- fysträning utomhus kan genomföras i mindre grupper om de nationella allmänna råden och Svenska Ishockeyförbundets riktlinjer följs.

Professionell verksamhet (SHL, HA, Hockeyettan samt SDHL) omfattas inte av dessa ytterligare restriktioner.

För barn och ungdomar födda 2005 och senare gäller fortfarande de nationella allmänna råden och träning kan genomföras som tidigare.

Mer information om de nya riktlinjerna från Länsstyrelsen Gävleborg och kommunerna hittar ni här:
https://www.lansstyrelsen.se/gavleborg/om-oss/nyheter-och-press/nyheter/nyheter---gavleborg/2020-12-15-lanets-kommuner-overens-om-fjarrundervisning-och-fortsatt-stangda-kommunala-verksamheter.html

Mer information om de nationella allmänna råden och Svenska Ishockeyförbundets riktlinjer hittar ni här:
https://www.swehockey.se/globalassets/svenska-ishockeyforbundet/design2020/covid-19/sifs-tolkning-av-fhms-allmanna-rad-201211.pdf

Gästriklands Ishockeyförbund
Styrelsen

Hälsinglands Ishockeyförbund
Styrelsen