Hem / Nyheter / Serieavslutning för U11 lagen

Serieavslutning för U11 lagen

Under söndagen spelades ett större poolspel för våra U11 lag där även ett lag från Gästrikland bjudits in för att delta.

Dagen började kl 09:00 med ett stort gäng förväntansfulla barn som kom till Helsingehus Hockeyarena för att spela matcher hela dagen. Ett späckat spelschema med 34 matcher totalt.

bild 2.JPG

Barnen likt förra helgens poolsel såg verkligen ut att trivas och ha kul vilket ju är det viktigaste när det gäller idrott för barn. Tyvärr var vädret inte lika inbjudande som förra helgen för våra åskådare så att hitt någonstans att värma sig blev lite svårare under söndagen

Varje match spelades under 15 minuters speltid och med 60 sekunders ”tutbyten”. Till matchpuck användes den svarta pucken i enlighet med det ramverk för dessa poolspel som finns från Svenska Ishockeyförbundet.  (https://www.swehockey.se/spelformer).

bild 3.JPGbild 4.JPG

Under dagen arrangerades också 3 föreläsningar med Magnus Mårtensson från Svenska Ishockeyförundet som handlade om vägen fram till de spelformer för barn som nu används i Hälsingland och som från nästa säsong ingår i de Nationella principer som då börjar gälla. En mycket uppskattad föreläsning bland deltagande ledare och föräldrar. 

I och med detta poolspel avslutades säsongen seriemässigt och lagen för nu ladda inför nästa säsong i U12 istället.

Hälsinglands Ishockeyförbund tackar spelare, ledare, domare, publik och arrangörsföreningen Söderhamns IK för en lyckad dag.

På vår Facebooksida finns även ett bildspel från dagen.