Hoppa till sidans innehåll

Möt Jeanette Langsager, tränare för Tjejhockeyprojektet

30 NOV 2018 19:57
Här kan du läsa vad Jeanette Langsager tycker om att delta som tränare i Tjejhockeyprojektet.
  • Skapad: 30 NOV 2018 19:57

Vi har mött Jeanette Langsager som nu på tisdag den 4/12 är med och startar upp Tjejhockeyprojektet som tränare. Jeanette som under förra säsongen spelade med Karlskrona HK i Damettan södra. 

 

Berätta lite för oss om dig själv? 

Jag heter Jeanette, och är 24 år gammal, jag kommer från Odense som är den 4:e störste stan i Danmark. Till vardags pluggar jag till ekonomiingenjör på Högskolan i Gävle.

Hur kom ditt intresse för ishockey till? Vad fick dig att börja spela ishockey? 

Jag började med ishockey för ungefär 20 år sedan, därför att min bror spelade. Jag tyckte det såg roligt, och fastnade snabbt för det när jag väl fick prova. Under mina 5 år i Sverige har jag spelat för Karlskrona, Brynäs IF och Leksands IF.

Hur kommer det sig att du bestämt dig för att sluta spela? 

Största anledningen till att jag slutade med ishockey var för att ge plats till nya möjligheter i mitt liv såsom min utbildning.

Vilket är ditt roligaste minne från din tid inom elitishockeyn? 

Mitt roligaste minne från ishockeyn var när jag spelade mitt första VM med danska landslaget, och vi vann div. 1B i England.

Nu har du bestämt dig för att vara tränare inom Tjejhockeyprojektet här i Söderhamn, hur kommer det sig att du väljer detta? 

Att tacka ja till att vara en del av tjejhockey projektet var näst intill en självklarhet för mig, att få vara med att utbilda nästa generation av hockeystjärnor är en ära för mig, och jag känner mig otroligt stolt över att få vara en del av detta.

Har du varit tränare tidigare? 

Jag har varit med att träna upp hockeyspelare tidigare. De var dock lite yngre. Då var jag hjälptränare i några år under en sommerhockeyskole i Odense där jag kommer ifrån.

Vad ser du fram emot när det gäller Tjejhockeyprojektet? 

Det jag ser mest fram emot under detta projekt är att få dela min glädje för ishockey med de tjejer som kommer att vara en del av detta projekt. Och jag hoppas innerligt att jag kan få dela med mig av som mycket som möjligt, både glädje och erfarenhet.

Vi tackar Jeanette för sin tid och hoppas nu att det kommer många tjejer som vill träna tillsammans med Jeanette och övriga tränare. Första tränigen sker alltså nu på tisdag den 4/12 med start kl 18:15 på isen. 

Skribent: Per Ängvald
Epost: This is a mailto link

svs_logo_right_250px

Partner

  • Newbody_logo_b_RGB

Våra föreningar

  • Forening-37486-22
  • Forening-1243-22
  • Forening-11673-22
  • HHC logga vit outline
  • Forening-11675-22
  • Forening-2792-22
  • Forening-20714-22
  • Forening-11677-22

 


Postadress:
Hälsinglands Ishockeyförbund
Gävleborgs Idrottsförbund, Box 523
826 27 Söderhamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info