Hoppa till sidans innehåll

Tjejhockeyprojektet en ny satsning på Tjej ishockey

26 NOV 2018 23:46
Hälsinglands Ishockeyföbund tillsammans med Söderhamns IK inleder tjejhockeysatsning.
  • Skapad: 26 NOV 2018 23:46

Den 4/12 2018 inleder Hälsinglands Ishockeyförbund en satsning inom ramen för Svenska Ishockeyförbundets projekt ”Behålla flickor 10–14 år”. Satsningen innebär att Svenska Ishockeyförbundet satsar totalt 1 miljon kronor som fördelats till distrikten för att försöka få fler flickor kvar inom ishockeyn i åldrarna 10–14 år, detta då vi ser att väldigt många flickor slutar i den åldern.

Därför satsar nu Hälsinglands Ishockeyförbund tillsammans med Söderhamns IK på att erbjuda flickor i hela distriktet möjlighet att komma på en träning i veckan i Söderhamns IK:s regi. Där Söderhamns IK:s ansvar är att tillgängliggöra bra istider, utbildade tränare och övriga ledare runt verksamheten. Hälsinglands Ishockeyförbund ansvarar för att finansiera verksamheten och bistå med kontakter som kan behövas i verksamheten.

Söderhamns IK har nu knutit upp en ansvarig tränare i Per Ängvald som har erfarenhet som tränare för flickor som går tillbaka till mitten av 1990 talet.

 

Men även en kvinnlig tränare med stora erfarenheter av spel på elitnivå inom damishockeyn. Med meriter från Brynäs, Leksand, Karlskrona samt 6 dam VM och 2 OS kval med det danska damlandslaget kommer Jeanette Langsager att bidra med rutin och erfarenheter till flickorna som kommer att bli väldigt nyttiga. Därutöver finns även Magnus Norgren, Helena Wallner och Anders Ljung med i ledarskaran.

Anders Ljung dam och flickansvarig i Hälsinglands Ishockeyförbund har följande tankar om satsningen. “Verkligen roligt att Söderhamns IK vill vara med i satsningen som vi hoppas det ska bli en succé som smittar av sig så att vi kan få igång tjejverksamhet i alla föreningar i distriktet”

Anders Larsson ordförande i Söderhamns IK säger så här om satsningen som nu görs på flickishockeyn i Hälsingland: Det är fantastiskt roligt att återigen få in flickishockeyn i föreningen igen efter några års uppehåll. Vi hoppas att det här blir en lyckad satsning som också kan locka fler tjejer i Söderhamn att prova på att spela ishockey och i framtiden också kan få ha ett eget damlag.

Skribent: Per Ängvald
Epost: This is a mailto link

svs_logo_right_250px

Partner

  • Newbody_logo_b_RGB

Våra föreningar

  • Forening-37486-22
  • Forening-1243-22
  • Forening-11673-22
  • HHC logga vit outline
  • Forening-11675-22
  • Forening-2792-22
  • Forening-20714-22
  • Forening-11677-22

 


Postadress:
Hälsinglands Ishockeyförbund
Gävleborgs Idrottsförbund, Box 523
826 27 Söderhamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info