Hem / Nyheter från MIF / Föreningsutvecklare till Region Norr

Föreningsutvecklare till Region Norr

Svenska Ishockeyförbundet, SIF, kraftsamlar och gör en omorganisation av verksamheten i sina 22 distrikt i Sverige för att ta nästa steg i utvecklingen av svensk ishockey.

För att stötta den så viktiga ideella kraften investerar vi mer resurser till fem hockeykontor runt om i Sverige. I Umeå ska verksamheten i Norrbotten, Västerbotten, Ångermanland, Medelpad och Jämtland/Härjedalen samordnas på ett nytt spännande sätt med alla ideella krafter, SIF och SHL.

Vill du vara med och skriva ny hockeyhistoria? Vi har inom svensk ishockey gett sju löften:
• Att genom ständiga förbättringar skapa bästa möjliga förutsättningar för sportslig utveckling i en trygg idrottsmiljö – med hänsyn till varje individs unika förutsättningar
• Att alla föreningar med ungdomsverksamhet ska ha tjejlag som kan tränas och spela tillsammans.
• Att utveckla vår verksamhet och leva efter våra värderingar för att fler ska vilja vara med.
• Att tillsammans etablera och utveckla ännu fler föreningar för att kunna möta och klara av de mål och krav som vi själva beslutar om.
• Att aktivt verka för att behålla och skapa fler isytor och anläggningar så att fler kan vara med.
• Att tillsammans öka svensk ishockeys värde och skapa ett än större intresse för sporten i nya och befintliga målgrupper.
• Att sträva efter samverkan för att undvika konflikt och konfrontation.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som föreningsutvecklare hos Regionförbund Ishockey Norr har du placering i ditt område, enligt överenskommelse. Du kommer att arbeta nära våra föreningar och distrikt, RF/SISU samt Svenska Ishockeyförbundet och dess hockeykonsulenter. Våra fem distrikt har totalt 11 950 spelare verksamma i drygt 90 föreningar som behöver stöttning, utbildning och visionär ledning.

Du kommer att ansvara för föreningsutveckling och vara ett aktivt stöd i såväl organisatoriska såväl som sportsliga utvecklingsfrågor. Du har ett aktivt arbetssätt med planering såväl som genomförande av föreningsbesök, konferenser, mötesplatser, utvecklings- samt utbildningsinsatser för föreningarna. Din roll utanför sargen är central och du ska kunna samverka och ge stöd åt både bredd- och elitföreningar. Ditt ansvar är att leda initierade projekt och stimulera föreningarna till utveckling. Det primära uppdraget är att:

• Genomföra personliga möten samt besök hos föreningarna i närområdet
• Genomföra projekt/satsningar beslutade av förbundet
• Stötta och utbilda föreningarna i hockeyanknutna IT-system
• Stötta och utbilda föreningarna i hur man bäst går till väga för att behålla och rekrytera barn, ungdomar och ledare.
• Synkronisera föreningsutveckling med RF/SISU och Hockeykonsulenten i området

Under perioder är arbetsbelastningen hård och del av arbetet sker på kvällar och helger. Stor del av planeringen och upplägget för arbetet påverkar du själv. Sommartid är vår lugnaste period på året. En tjänst är förlagd till Medelpad, Ångermanland eller Jämtland/Härjedalen och en tjänst är förlagd till Norrbotten/Västerbotten men rörlighet inom regionen kommer att krävas, körkort och tillgång till bil är ett måste. Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattar 100 %. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse.

DIN PROFIL

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och/eller relevant arbetslivserfarenhet och har en gedigen föreningsbakgrund, gärna inom ishockeyn och gärna med erfarenhet av utvecklingsarbete. Vi ser att du har erfarenhet av och kunskap om hur demokratiskt styrda verksamheter fungerar och har insett att kraften i denna typ av verksamheter är förankring och därefter leverans. Du kartlägger, analyserar och ser möjligheter, tycker om att leda andra människor och är lösningsorienterad.

För att vi ska trivas tillsammans tror vi att du har en god kommunikativ förmåga och förmågan att uttrycka dig i såväl tal som skrift. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en hög social kompetens, kan arbeta självständigt, är strukturerad, drivande och har god administrativ förmåga.

ANSÖKAN

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta vår regionchef Zakarias Granlund; This is a mailto link, eller tfn: 090-202 61 12. På grund av semestertider svarar vi på frågor vid möjlighet.

Ansök med CV samt ett kort personligt brev via www.clockworkpersonal.se, senast den 15 augusti 2021.