Hem / Senaste nyheten / Historisk Damsektion bildad i Mjölby HC

Historisk Damsektion bildad i Mjölby HC

Söndagen den 21 november 2021 fattades ett historiskt beslut i Mjölby HC. Från det datumet finns nu en damsektion i föreningen och en styrelseplats kopplad till sektionen.

Efter nyår 2020 togs det första initiativet att bjuda in till en första träff i ProTrain Arenas cafeteria för att se hur stort intresse som egentligen fanns för att bilda en träningsgrupp för tjejer. Initiativtagarna vågade knappast hoppas på att det skulle komma fler än en handfull personer, men när dörren öppnades och allt fler kom dit kunde de snabbt konstatera att många var både nyfikna och sugna på att ge sig ut tillsammans på isen. Uppstarten kunde knappast ha fått en brantare uppförsbacke än den pandemi som bröt ut. Men skam den som ger sig och intresset har hållt i sig. I gruppen finns allt från väldigt erfarna spelare till nybörjare.

Träningsgruppen har fortsatt att växa och tränar regelbundet ett par gånger i veckan på en egen tid. Med den satsning som görs hoppas man kunna spela någon träningsmatch under säsongen och vara redo för mer regelbundet seriespel till nästa säsong. "Vi ser det här som ett väldigt viktigt inslag i den traditionella hockeymiljön och känner oss både uppskattade och välkomna. Ingen hade nog trott på ett så här stort och ihållande intresse" säger Veronika Lovensnö som också är ansvarig för gruppen, tillsammans med bland annat Martina Nylander. 

"Vi tror starkt på det här och hoppas att fler föreningar tar efter! Vi har fått mycket stöd från Motalas damer och blivit uppmuntrade av Mjölby HC att bilda en sektion inom vår egen förening, något som nu blivit verklighet. Men vi är inte nöjda här utan vi vill se fler tjejer både i vår egen förening och i andra föreningar. Till exempel har vi varit nere i Tranås och delat med oss av vårat sätt att jobba, det ger både oss och dem mycket att dela med oss av erfarenheterna" berättar de vidare. 

Det här är bara början! Men det är början på något bra! 

Vill du veta mer hur vi i Östergötlands Ishockeyförbund kan stötta er i en liknande satsning? Kontakta oss här. 


(Max 750 tecken)

(visas ej)
För att du ska kunna skicka måste du bocka för den här kryssrutan