Hoppa till sidans innehåll

Vadstena Ishall drivs vidare

11 MAJ 2020 20:30
Från artikel i Corren: Beskedet att Vadstena ishall ska drivas vidare togs emot med glädje av Östergötland ishockeyförbunds ordförande Hans Lorentzon.
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2020 20:30

– Är det så. Det är ju fantastiskt skönt att höra. Jag var just ute och spelade golf och det gick inget vidare. Så det här muntrade verkligen upp mig. 

Där har ni Hans Lorentzons, ordförande för Östergötlands hockeyförbund, spontana reaktion när Sporten ger honom beskedet att Vadstena ishall ska drivas vidare. 
För att se en av länets föreningar gå under hade smärtat förbundsordföranden. 
– Ja, herregud. HC Wettern har 200 licenserade spelare och Fredrik (Jansson) och Eddie (Andersson) har gjort ett fantastiskt jobb med att öka på medlemsantalet de senaste åren. Så det är jätteskönt att de kan fortsätta, säger Lorentzon.  

Han berättar att han noga följt turerna kring Vadstena ishall och oroat sig för vilket utgång det skulle få. Inte bara ur ett hockeyperspektiv. 
– Vad skulle man gjort med alla barnen? Det är en social verksamhet också. Det är en otroligt viktig del i vår verksamhet. Vi ska inte bara fostra hockeystjärnor, vi ska också fostra goda samhällsmedborgare. Det är den viktigaste delen egentligen, det är ju inte så många som blir hockeystjärnor i slutändan, säger Lorentzon. 

Förbundsordförande skulle så snart som möjligt kontakta HC Wetterns ordförande Fredrik Jansson för att framföra sina lyckönskningar. 
Janssons gärning för ishockeyn i Östergötland har redan tidigare i år uppmärksammats av förbundet. 
– Han tilldelades Svante Larssons minnespris. Han skulle ha fått den i samband med sista matchen för LHC, men den blev som bekant inställd. 

Corren: Thomas Augustsson

Skribent: Jonas Svensson
Epost: Adressen Gömd

svs_logo_right_250px


RESPEKT I HOCKEY 


Postadress:
Östergötlands Ishockeyförbund
Idrottens Hus, Fastes Gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress:
Linköping Arena, Idrottens Hus, Fastes Gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:
Tel: 0104765075
E-post: This is a mailto link

Se all info