Hem / Spelare / Killar

Distriktlagsverksamhet för killar

Allmänt om killarnas distriktlagsverksamhet i Östergötland

Generellt sett kan man säga att verksamheten bedrivs enligt en 3-årsplan, dvs man håller 3 årgångar i gång parallellt. Första åren får alla som vill vara med på samlingarna/utbildningstillfällena. Det är först under delar av sista året som man snävar ner truppen inför uttagningen till TV-Pucken. För detaljer se grovplanen:

Får tjejerna vara med?

Även tjejer har möjlighet att deltaga i denna verksamhet - på samma villkor som killarna! Det finns alltså inget formellt förbud för tjejer mot att försöka ta en plats i killarnas distriktslag (tex TV-Puckslaget). Dvs tjejerna är precis lika välkomna att vara med på samlingarna som killarna är! Därefter handlar det om att konkurrera på samma villkor som killarna!

Vi bedriver dock även en separat distriktlagsverksamhet för enbart tjejer som beskrivs på en egen sida.

Detta av flera skäl - dels att det på grund av killarnas fysiska utveckling kring dessa åldrar gör att det generellt sett brukar vara svårt för tjejer att ta plats i Östgötalagen ifråga (när det närmar sig TV-Pucken). 

Men ännu viktigare - för att det är bra för tjejerna att möta och tävla mot andra tjejer i samma nivå/utveckling i en "damhockey"-miljö - i alla fall om man har som dröm/mål att utvecklas optimalt och kanske kunna nå region- & landslag nån gång i framtiden!