Hem / Spelare / Tjejer / Arkiv / 2012/2013

Säsongen 2012/2013

Det stora målet för F16-distriktslaget var tjejernas "TV-pucken" som kallas Stålbucklan och är för tjejer födda 1997 (F16) eller yngre denna säsong. Den spelades i två steg - först ett regionskval 1-3 februari där varje region tar fram två lag som går till Sverige-finalen i Stockholm 29-31 mars. Östergötlands mål är att vara ett av de två lagen som går till Sverigefinalen, och väl där göra ett så bra resultat som möjligt.

Tyvärr föll vi på målsnöret även detta år då vi efter en förlust (mot Småland) och två vinster (mot Blekinge/Skåne samt Västergötland/Bohuslän-Dal) hade allt i våra egna händer inför den sista och avgörande matchen mot Göteborg. Den som skulle vinna den matchen skulle ta den andra kvalplatsen. Det blev dock tyvärr Göteborg som drog det längsta strået. Så vi får ta nya tag till nästa år istället - skam den som ger sig!

Vi deltog även med ett yngre F14-distriktslag i turneringen GP-Pucken (för tjejer födda 99-02) som en förberedelse inför framtida deltagande i Stålbucklan. Där är målet att så många som möjligt av våra tjejer ska få möjlighet att vara med och få erfarenhet av hur det är att representera Östergötland.

Laget lyckades dock över all förväntan och vann grundspelet - men förlorade sedan finalmatchen mellan grundspelets 1:a (vi) och 2:an - Västergötland). Vi uppnådde dock helt klart målet att så många tjejer som möjligt skulle få den mycket viktiga erfarenheten att få spela matcher på riktigt som representanter för Östergötland - något som kommer vara mycket nyttigt inför kommande säsonger!

Ledare

Team Manager är Örjan Knutsson (tfn 072-320 46 67) assisterad av Peter Eriksson (tfn 070-518 27 86). Tränare och övriga ledare kommer variera under resans gång beroende på sammanhang. Om du känner att du vill vara med och bidra på något sätt hör gärna av dig! Ju fler vi är desto roligare blir det för alla inblandade!

Aktiviteter

Säsongen startade med en rivstart i form av en "minicup" i början av augusti när alla våra tjejer samlades och mötte ett Kanadensiskt tjejlag som var på besök. Därefter är tanken att försöka ha samlingar/träningar regelbundet under säsongen (ca 1 per månad) samt att åka iväg på cupen Nordic Christmas Cup i Märsta innan Stålbucklan. Vi kommer även att åka iväg med ett yngre (födda 99-02) lag till cupen "GP Pucken" i Göteborg under januari.

Följande samlingar arrangerades: 13/10, 10/11, 15/12. Samling 09:00 och slut ca 17:00. Ispass, Fys samt gemensam lunch. Dessa samlingar var för samtliga tjejer i distriktet födda 97-03. Tjejerna delades upp i två grupper (äldre och yngre) som tränade separat men hade vissa delar gemensamt (uppvärmning och lunch tex).

Inför och under alla pass

Vid alla pass gäller att alla är ombytta och klara när passen börjar (och passen börjar med uppvärming/fys innan ispassen oftast!)! Dvs, kom i tid så att ni hinner byta om och göra er klara! Till fyspassen gäller att ha med löparskor och kläder efter väder (vid träningspass i Linköping kan det hända att vi kör inomhus i Stångebrohallen om det är dåligt väder - men annars räkna med att passen äger rum utomhus!). Ta även alltid med något att äta och dricka mellan och efter fys- och ispassen. Det är mycket viktigt att vi alla alltid är noga med att fylla på energi när man har tränat så att vi kan prestera optimalt!

Nya tjejer

Om det finns fler tjejer ute i lagen i Östergötland som vi inte har fått kontakt med så vill vi gärna att de hör av sig med kontaktuppgifter till vår mailaddress:

  This is a mailto link