Hoppa till sidans innehåll

Tjejhockeydagar


Tjejhockeydagar

Tjejhockeydag är något som varje förening kan anordna för att locka tjejer till ishallen och prova på hockey, för att sedan förhoppningsvis få in dem i Tre Kronors Hockeyskola för Flickor.
Tjejhockeydagarna är även viktiga för att hockeytjejer som finns i pojklag runt om i landet ska få en chans att träffa andra tjejer som spelar.
2013 önskar damkommittén i Svenska Ishockeyförbundet att så många föreningar som möjligt kör någon form av Tjejhockeydag under sportlovet. (Datum varierar i olika delar av landet) och att så många som möjligt även kör en ”World Girl’s Hockey Day” (WGHD) under 13-14 oktober 2012.

På länken ”Checklista” hittar du förslag och idéer på vad som kan göras på och runt en tjejhockeydag. Det är upp till er hur dagen ser ut och i hur stor skala den blir.

Misströsta inte om det första gången inte kommer så många tjejer, ta hand om de som kommer och nästa gång ni kör tjejhockeydag kommer det garanterat fler.

 

World Girl’s Hockey Day 13-14 oktober 2012

2 oktober 2011 var den första” World Girl’s Hockey Day”, en dag som utlysts av IIHF där man vill att så många distrikt/föreningar som möjligt över hela världen anordnar en Tjejhockeydag samma dag.
Resultatet av denna dag kan man sedan läsa om och se bilder från på IIHF.com.
Tanken är att detta är återkommande dag varje år, och i år blir det en helg där man väljer en av dagarna, eller kör hela helgen.
Att anordna en WGHD går till på samma sätt som en Tjejhockeydag, skillnaden är att du anmäler på IIHF.com att du vill köra en WGHD och skickar sedan in bilder och en kort rapport om utfallet. Det här är ett ypperligt tillfälle att locka tjejer till ishallen, dessutom eftersom Sverige är en av de topp fyra rankade nationerna i världen förväntas vi ha ett högt engagemang för dam- och flickhockey, vilket vi kan visa genom att många föreningar/distrikt anmäler sig till detta.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:59 Skribent: Gustav Griborn

svs_logo_right_250px

RF:s Visselblåsartjänst

rf

Skånehockeys utvecklingsarbete

Grönt kort

Skånehockeys huvudsponsor:

SG

 


Postadress:
Skånes Ishockeyförbund
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0104765750
E-post: This is a mailto link

Se all info