Hoppa till sidans innehåll

Behålla flickor - mediarapportering

01 NOV 2018 07:37
  • Skapad: 01 NOV 2018 07:37

Under tisdagen den 30 oktober och onsdagen den 31 oktober arrangerade Lund Giants den första träffen inom projketet "Behålla flickor" som är en satsning från såväl Svenska ishockeyförbundet som Skånska ishockeyförbundet.

Skånes Ishockeyförbund tillsammans med Lund Giants, Kristianstad IK, Limhamn hockey och Frosta HC bjuder in till fyra kostnadsfria träffar för våra skånska ishockeytjejer (födda 2004-2012). Syftet är att, förutom att stå på is med andra tjejer, umgås, inspireras och att ha roligt. Varje träff bjuder på poolspel/skridskoåkning men även ett off-ice pass med olika teman.

Bakgrunden är att andelen tjejer som väljer att spela ishockey är låg och även om vi ser ett ökat antal i Tre Kronors hockeyskola så är det svårt att behålla tjejerna när de därefter går in i lag och seriespel. I Skåne finns i dag inga tjejlag i distriktsserierna utan enstaka tjejer spelar i ordinarie lag tillsammans med pojkarna.

Genom satsningen ”Behålla flickor”, som initierats av Svenska Ishockeyförbundet, är förhoppningen och målsättningen att fler tjejer väljer att börja med och att fortsätta spela ishockey. Den långsiktiga målsättningen är att kunna starta tjejlag i Skåne.

Först ut var träffen i Lund, som anordnade teknikpass, smålagsspel och en inspirationsföreläsning med Maria Rooth. 

 

Sydsvenskan

Lokaltidningen Lund

 

 

 

 

 

 

.

Skribent: Linda Wemmert
Epost: Adressen Gömd

svs_logo_right_250px

RF:s Visselblåsartjänst

rf

Skånehockeys utvecklingsarbete

Grönt kort

Skånehockeys huvudsponsor:

SG

 


Postadress:
Skånes Ishockeyförbund
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0104765750
E-post: This is a mailto link

Se all info