Hoppa till sidans innehåll

Uttalande angående krav om offentlig ursäkt

22 DEC 2017 20:07
  • Skapad: 22 DEC 2017 20:07

Hej Hockey-Skåne!
Jag har fått ett mail från Glimma som jag svarar på till hela Skåne nedan.

Hej Glimma!
Som alla i Hockey-Skåne nu känner till så har det uppstått en för Skåne och hockeyn ovan situation i veckan som varit och som vi i förbundet valde att kommentera på vår hemsida och Facebook. En följd av det var att jag blev uppringd av en i Glimma Hockey, på olika nivåer, engagerad förälder. Frågan jag fick var vad händer med de spelare som spelat för Team Skåne/Team Adapt i Tjeckien när de kommer tillbaka, får de spela då?

Jag svarade ärligt att jag då i tisdags (läs den 19/12) inte säkert visste, men att vi Skåne skulle veta mer på torsdag (läs den 21/12) när vår Tävlingskommitté haft sitt möte och behandlat frågan.

Inför mötet samlades det in information från de instanser som vi menade kunde hjälpa oss i frågan. Den enda instans i Skåne som vi inte rådfrågade var vår Disciplinkommitté då vi menade att de endast hanterar frågor som uppstår i samband med tävling/match arrangerade i enlighet med Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser. Resultatet av vårt arbete redovisades till Skånes föreningar i går, (Torsdags), kväll och allmänt på vår hemsida och facebook i morse, fredag (läs den 22/12). Ett resultat av den senaste publiceringen är ett mail tillundertecknad från samma förälder som tidigare ringde mig och som nu ber mig och Skånes Ishockeyförbund om en offentlig ursäkt.

Förlåt, men vi vet inte vad vi ska be om ursäkt för.

Ska vi be om ursäkt för:
- att när vi gjordes uppmärksamma på att det spelade ett Team Skåne i Tjeckien, agerade utifrån de vetskaper och kunskaper som vi då förfogade över?

- att vi redovisade de fakta, antal spelare från skånska föreningar som presenterades för oss i samband med den propå som gjordes till oss. Det är ovedersäglig fakta och inga personnamn finns presenterade någonstans?

- att vi samlat in information och sammanställt den redovisat den hållning som vi har i frågan. Nämligen att vi, som Skånes Ishockeyförbund, enligt de Tävlingsbestämmelser som råder, 2017-2018 (reviderade 2017-05-29), inte har någon formell möjlighet att disciplinärt agera med hänvisning till den rekommendation som Svensk Ishockey valt efter två domar, en i svensk Marknadsdomstol och en i EU-kommissionen i, om inte identiska men liknande ärenden i andra idrotter?

Vi Skånes Ishockeyförbund kan inte veta vilken information Glimma Hockey har haft om denna aktivitet innan den blev av, och om Glimma Hockey hade det, vilka villkor som i så fall gavs eller om Glimma Hockey var helt utan vetskap och, liksom vi, blev överraskade om att denna aktivitet alls genomfördes.

Vi kan inte heller be om ursäkt för om vår redovisning av ärendet enligt ovan lett till oroligheter i Glimma Hockey. Precis som vi skriver i vårt uttalande är det upp till resp. förening att i sina riktlinjer/guidelines styra över och hantera denna typ av situationer. Som exempel kan nämnas att Rögle BK tydligt markerat att om man deltar i ett sådan här aktivitet då strider det mot den policy som Rögle arbetar med och som leder deras ledare och spelare i dess arbete.

Det finns och kommer att finnas, synpunkter på hur vi i Skånes Ishockeyförbund synar och hanterar ärenden som vi ställs inför. En sak är helt säker, vi agerar alltid med utgångspunkt ifrån Skånsk Ishockeys bästa och med de medel vi inom ishockeyn disponerar. Vi kan med det inte alltid vinna allas gunst men vi kan alltid veta att vi agerar för Skånsk Ishockey och dess väl och det är ett av våra huvudsyften att stötta våra föreningar o deras verksamhet när sådana här situationer uppstår.

Därför ber vi inte om ursäkt, i stället ber vi om att få önska Hockey-Skåne en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Hockeyår!

Göran Stjärnfeldt 
Ordförande Skånes Ishockeyförbund

Skribent: Linda Wemmert
Epost: Adressen Gömd

svs_logo_right_250px

RF:s Visselblåsartjänst

rf

Skånehockeys utvecklingsarbete

Grönt kort

Skånehockeys huvudsponsor:

SG

 


Postadress:
Skånes Ishockeyförbund
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0104765750
E-post: This is a mailto link

Se all info