Hoppa till sidans innehåll

Uttalande efter beslut angående selectlag

22 DEC 2017 08:05
  • Skapad: 22 DEC 2017 08:05

Hej Hockey Skåne!

Efter ett digert arbete med insamlad information, dels från den berörda gruppen, laget som varit i Tjeckien och spelat, dels från Svenska Ishockeyförbundet och vår Tävlingskommitté har vi kommit fram till följande beslut/rekommendation.

Med hänvisning till en dom i Marknadsdomstolen och en annan dom från EU-kommissionen, dessa båda domar gällde inte ishockey men andra idrotter, har vi kommit fram till nedan ställningstagande. Vi ser de båda domarna som rådgivande och rättar oss därefter.

Vi, ishockeyn, kan inte med våra Tävlingsbestämmelser reglera den aktivitet som har genomförts. Däremot kan våra föreningar, de som berörts av aktiviteten, i enlighet med resp. förenings policy och rekommendationer agera utifrån hur denna aktivitet stört resp. föreningsverksamhet med tanke på träning och tävling. Därför låter vi resp. förening hantera den uppkomna situationen.

För framtiden hoppas och tror vi att dylika aktiviteter redovisas och presenteras för de föreningar som kan beröras och i görligaste mån inte kommer att interferera med deras verksamhet.

Göran Stjärnfeldt, Ordförande, Skånes Ishockeyförbund

Skribent: Linda Wemmert
Epost: This is a mailto link

svs_logo_right_250px

RF:s Visselblåsartjänst

rf

Skånehockeys utvecklingsarbete

Grönt kort

Skånehockeys huvudsponsor:

SG

 


Postadress:
Skånes Ishockeyförbund
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0104765750
E-post: This is a mailto link

Se all info