Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsplan 2019-2020


VERKSAMHETSPLAN 2019–2020

Skånes Ishockeyförbund skall verka för att tävlingsverksamheten bedrivs på ett sådant sätt att den utgör ett komplement till övrig verksamhet. Vidare skall tävlingskommittén verka för att ungdoms och juniorverksamheten bedrivs på ett sådant sätt att rekryteringen främjas samt att avtappning av spelare begränsas.

Säsongen skall vara likvärdig i längd som föregående säsong samtidigt skall man försöka ha ett uppehåll på minst en av helgerna i vecka 8 (sportlovet).

Serier

Tävlingskommittén har beslutat att fortsätta med spelform A-D pojkar spel.


SVHL - SKÅNE VETHOCKEY LEAGUE
Detta år så kommer detta att ingå i Skånes regi.

DM
DM spelen skall försöka bedrivas intensivare i början av säsongen så att så lite som möjligt av spel sker efter årsskiftet. Kvarts-, semi-, final spel kommer att anordnas till ett och samma tillfälle vecka 6 på helgen.

Serieanmälan
Serieanmälan till samtliga serier senast 20190725.
Serieanmälan för d pojkar 20190825.

Rapportering
Rapporteringen genomförs online i TSM OVR av matcher från C2 och uppåt likvärdigt föregående säsong.

Domare
Tävlingskommittén skall tillsammans med FK verka för att föreningarnas DAIF:are är aktiva. Tävling skall också tillsammans med FK tillse att varje förening har tillräckligt med föreningsdomare, och att det utvecklas distriktsdomare.

Barn
D pojkar i geografiska grupper utan indelning i divisioner, poolspel även för D1

Ungdom
För åldersgrupperna J18 div. 2, A – C pojkar skall dessa spelas divisionsindelade, i A-C pojkar skall det spelas gruppspel underlag hela året. Som innebär i största möjliga utsträckning använda fjolårsplaceringarna vid inplacering i serierna för berörda spelare och givetvis antal registrerade spelare, beräknad kapacitet etc.

Icke-skånska lag
I mån av möjlighet skall ges plats för danska lag ner till C1, Tävlingskommittén skall verka för att det blir väl fungerande med de danska lagen Lag utanför distriktet - Blekinge skall även ges plats ned till C1.

Region Syd
Region Syd arrangerar även serier där kvalificerade lag berättigar till deltagande helt enligt Region Syd regler. Den Regionala verksamheten ger framstående lag möjlighet att ytterligare utvecklas genom att de får möta kvalificerat motstånd från övriga distrikt i Regionen.

Seniorer
Skånes Ishockeyförbund skall stödja distriktets föreningar i frågor rörande tävlingsverksamheten. Vidare skall förbundet fortlöpande informera föreningarna om förändringar i SIF tävlingsverksamhet samt spelregler.

Mästerskapstävlingar
Skånes Ishockeyförbund skall arrangera tävlingar avseende distriktsmästerskap.
Under säsongen skall DM-tävlingar anordnas för U16, U15, U14 och U13 med finalspel för U15-U13 om möjligt enligt de förslag som presenterades vid Distriktskonferensen

 

 

 

 

 

.

 

Uppdaterad: 07 JUN 2018 10:47 Skribent: Linda Wemmert
Epost: Adressen Gömd

svs_logo_right_250px

RF:s Visselblåsartjänst

rf

Skånehockeys utvecklingsarbete

Grönt kort

Skånehockeys huvudsponsor:

SG

 


Postadress:
Skånes Ishockeyförbund
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0104765750
E-post: This is a mailto link

Se all info