Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "DM- tävlingsbestämmelser"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

DM- tävlingsbestämmelser


U13-U16 matcher DM

Tävlingsbestämmelser § 5:8

Matchen förlängs till ett avgörande sker genom spel enligt overtimemetoden, dock max 5 minuter
Om match ej avgjorts sker avgörande genom straffslag
Detta gäller ej U13-U15 DM poolspel (seriespel)

 

 

§ 5:9 Straffslag         (Ej förbundsserier)

När matcher ska avgöras med straffslag gäller följande:

1. Straffslagen utförs mot samma mål. Målet väljs av hemmalaget innan påbörjat straffslagsavgörande. Straffslagsavgörandet ska slås på befintlig is och den ska inte skrapas eller genomgå övrig isvård om inget behov föreligger.

2. Lagen utser fem (5) spelare som ska utföra straffslagen. Dessa behöver inte namnges i förväg. De fyra ombytta målvakterna och samtliga spelare som finns på laguppställningen har rätt att delta i straffläggningen.

3. Utvisad spelare som inte avtjänat sitt straff får inte utföra straffslag. Utvisad spelare ska vara kvar i utvisningsbåset alternativt omklädningsrummet.

4. Domaren avgör genom lottning och under överinseende av lagens kaptener, vilket lag som ska starta straffläggningen. Vinnaren av lottningen får välja om dennes lag ska börja skjuta eller inte.

5. Målvakterna från respektive lag får bytas efter varje straffslag.

6. Straffslagen utförs enligt officiella regelboken.

7. Lagen utför fem straffslag vardera. Turordningen mellan lagen skiftas. Om ett avgörande sker tidigare exempelvis 3-0, ska inte resterande straffslag utföras.

8. Om resultatet är oavgjort efter fem straffar av vartdera laget ska straffslag utföras enligt Sudden Death, med samma eller nya spelare, med det andra laget som startar straffläggningen. Samma spelare kan användas för straffslagen i Sudden Death. Det lag som först har gjort flest mål, efter lika antal utförda straffslag, har segrat.

9. Protokollföraren antecknar samtliga spelare som lägger straffslag och de målvakter som deltar, samt utgången av straffläggningen.

10. Endast det avgörande målet räknas in i slutresultatet. Målet krediteras den spelare som gjorde det avgörande målet och den målvakt det berör

 

 

 

 

 

.

Inga nyheter är skapade

svs_logo_right_250px

RF:s Visselblåsartjänst

rf

Skånehockeys utvecklingsarbete

Grönt kort

Skånehockeys huvudsponsor:

SG

 


Postadress:
Skånes Ishockeyförbund
Box 100 63
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0104765750
E-post: info@skanehockey.se

Se all info