Hoppa till sidans innehåll

Hårt arbete och en fantastisk blick för spelet belönas när Scandic Hotels delar ut årets domarpris

24 JAN 2020 11:43
Årets mottagare av Scandics Domarpris är Smålandsdomaren Julia Johansson
  • Skapad: 24 JAN 2020 11:43

Julia får priset för att hon på ett inspirerande och hängivet sätt visar hur man i rollen som domare kan nå toppen inom sin idrott. Genom hårt arbete, nyfikenhet och en fantastiskt blick för spelet har Julia lagt grunden för en lång karriär i den yttersta eliten.

- Vi på Scandic tycker det är en oerhört viktig uppgift att uppmärksamma och hylla domarna. Domaryrket kräver mycket kunskap, skicklighet och ett stort mått av mod för att göra ett bra jobb. Årets pristagare är en stor inspiratör och kan få fler till att börja döma säger Rickard Forsberg, Sponsringschef på Scandic Hotels.

- Känns fantastiskt att få uppmärksamma även domare och dess viktiga roll för idrotten på Idrottsgalan. Julia Johansson är en verkligen en fantastisk representant för domaryrket säger Stephan Rimér, VD Idrottsgalan.

Julia Johansson har dömt hockey sedan hon var 14 år och vid en ålder av 22 så har hon upplevt det mesta inom ishockeyn. På sin sportsliga meritlista har hon dömt SDHL i ca 8 år, SM finaler och slutspel för damer. Julia är unik i det fallet att hon dömt samtliga turneringar av Stålbucklan och TV-Pucken för tjejer samt är en av få kvinnliga domare som dömt en medaljmatch i killarnas TV-Puck. Julia har haft flertalet internationella uppdrag och har till våren sitt största uppdrag hittills, B-VM i Frankrike.

Utanför Julias prestationer på isen så är Julia en stor förebild bland tjejer. Julia arbetar hårt med att inspirera och motivera yngre tjejer som dömer och har alltid haft en viktig roll i att vara en förebild och mentor i våra olika turneringar även om hon inte är den som hörs och syns mest så är hon den som stöttar och lyssnar mest.

Idrottsgalan hyllar våra idrottshjältar och svensk idrotts framgångar. 2400 gäster samlas och avnjuter en trerätters galamiddag och prisceremoni. Galan direktsänds i SVT1, SVT Play och Sveriges Radio

Idrottsgalan äger rum i Ericsson Globe den 27 januari 2020.

Idrottsgalan produceras och drivs av Leroy Media.

#idrottsgalan

Skribent: Mona Ringdahl
Epost: This is a mailto link

svs_logo_right_250px

 

 

 

 

 

images_logos_2011_CCM_logos_individual_logos_2011_CCM_logo_white_on_red

Postadress:
Smålands Ishockeyförbund
Box 3134
350 43 Växjö

Besöksadress:
Hejaregatan 7
352 46 Växjö

Kontakt:
Tel: 0470795450
E-post: This is a mailto link

Se all info