Hoppa till sidans innehåll

Information och distriktsdomarutbildning 2020

03 JUN 2020 13:17
Säsongen 2019/20 slutade inte som vi alla hade tänkt. Nu riktar vi istället fokus mot kommande säsong och bjuder in till distriktsdomarutbildning 19-20 september i Uppsala
  • Skapad: 03 JUN 2020 13:17

Inbjudan till Distriktsdomarutbildning för säsongen 2020/21

Anmälan

Under de senaste åren har antalet distriktsdomare stadigt minskat säsong för säsong.

Vi befinner oss nu i en situation där situationen inte kan beskrivas som annat än en kris. Minskningen av domare har berörts i media vid ett flertal tillfällen och gäller inte bara Uppland som distrikt eller ishockeyn som sport, utan är ett större problem för idrotten i stort.

För Upplands del så har vi nästan lyckats att klara av att tillsätta alla våra matcher. Detta genom att prioritera bort de yngre serierna till föreningarna att tillsätta samt genom att vi fått hjälp från närliggande distrikt vid ett stort antal tillfällen.

Då vi nu ser att några av våra befintliga distriktsdomare flaggar för att de kommer flytta eller ta en paus, samt att vi av erfarenhet vet att några av de nyare domarna kanske inte fortsätter, så vill vi nu skicka en uppmaning till er alla ute i föreningarna att ta denna situation på allvar och hjälpa oss att nå ut till nya potentiella distriktsdomare. Det är också såklart oerhört viktigt att fortsätta arbeta in nya föreningsdomare så att alla ungdomsmatcher kan genomföras samt att ni alla har en DAIF i föreningen som tar sitt uppdrag på största allvar.

Om vi tillsammans inte hjälps åt nu med att pusha duktiga föreningsdomare eller f.d. spelare till att ta klivet in i rollen som distriktsdomare, så kommer vi med stor sannolikhet möta en säsong där matcher kommer behöva ställas in med både långt och kort varsel.

Med vänliga hälsningar
Christopher Hoerschelmann
Ordförande Domarkommittén

 

Skribent: Héléne Jonsson
Epost: This is a mailto link


svs_logo_right_250px

Partners

  • ssm

 

 

 

 

 


Postadress:
Upplands Ishockeyförbund
Stångjärnsgatan 8
753 23 Uppsala

Besöksadress:
Stångjärnsgatan 8
753 23 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018241910
E-post: This is a mailto link

Se all info